Publicerad 17 February 2017

Fotograf:

Sju härliga resmål för våren 2017

Våren i Sverige är härlig, men visst kommer den väl lite väl sent? Åk i väg på en weekend och möt våren i ett annat land. Här är sju restips!
Foto: Unsplash

Lissabon, Portugal. Staden är byggd på sju kullar och spårvagnar hjälper dig uppför de branta backarna. Höjdskillnaden tillsammans med den röda 25-april bron gör att staden påminner en hel del om San Fransisco. Här kan du bland annat besöka den medeltida stadsdelen Alfama med sina trånga gränder, den viktorianska hissen Elevator de Santa Justa vid Rossio och den gamla fästningen Castelo de São Jorge. Från den sistnämnda har man också fin utsikt över staden. Lissabon är också känt för sitt kakel. Förutom att kika på och njuta av alla vackert kaklade hus är ett hett tips att köpa hem en kakelplatta eller två. Fint att ha hemma i köket eller badrummet.

Foto: Pixabay

Madrid, Spanien. När man säger Spanien tänker de flesta Barcelona. Men om man vill testa något nytt på vårkanten, som dessutom är billigare, är Madrid ett perfekt alternativ. Visst, något hav eller vatten finns inte så långt ögat når, men Madrid har en massa annat att bjuda på. Är du fotbollsfantast så bör du passa på att se Real Madrid på hemmaarenan Estadio Santiago Bernabéu. För den som ogillar sport men gillar fest så finns barer, krogar och klubbar för alla smaker. Varför inte testa på någon av stadens alla flamencoklubbar? De flesta barerna stänger fem, men det finns även nattklubbar som har öppet ända till tio på morgonen. 

Foto: Unsplash

Prag, Tjeckien. Att Tjeckiens huvudstad är en av Europas mest besökta huvudstäder är ingen slump. Om du gillar vackra vyer, god mat och alla former av kultur kommer du att älska Prag. Tjeckiens öl är berömt världen över – det är båda bra och billigt och det är kanske därför det sägs att tjeckerna har världsrekordet i öldrickande. Missa inte Karlsbron – den 520 meter långa vackra bron från 1300-talet och Strandpromenaden Náplavka där bondens marknad håller till på lördagar.

Foto: Pixabay

Berlin, Tyskland. Berlin är perfekt om man vill uppleva mycket på kort tid. Förutom ställen som Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Berliner Fernsehturm och Brandenburger Tor finns massor att se för den som gillar kultur och historia. Men även den shoppingintresserade och festsugne trivs här. Berlin är en dynamisk storstad med ett kultur-, restaurang-, shopping- och nöjesliv i framkant. Här trängs trendiga caféer, designhotell, parker och konstnärskvarter. Shopping i Berlin är i stort sett lika med loppis och second hand, men det finns såklart exklusiva butiker också.

Foto: Unsplash

Budapest, Ungern. Här kryllar det av naturliga källor, termalbad och eleganta spa-anläggningar. Prisnivån är låg– Budapest är faktiskt en av Europas allra billigaste huvudstäder. Huvudstaden är uppdelad i två stadshalvor, Buda och Pest, som ligger väster respektive öster om floden Donau. Vill du bo nära de bästa shoppinggatorna, restaurangerna, caféerna och barerna bör man hålla till på Pestsidan. Där är det mest drag på både dagen och kvällen. Budasidan är lite lugnare och där finns många av stadens termalbad.

Foto: Alamy

Dublin, Irland. Att norrmännen festar rejält den 17 maj och att amerikanerna går all in 4 juli är det väl ingen som har missat. Men frågan är om inte irländarna ändå firar mest och bäst. Saint Patricks day, Irlands nationaldag, firas den 17 mars och då blir Dublin en enda stor parad. Men faktum är att det är rätt festligt i Dublin året om. Det bor många unga människor i staden och det har satt sin prägel på nöjeslivet, som bjuder på mer än bara mörkt öl och whiskey. Nattklubbar och barer finns det hur många som helst, speciellt i stadsdelen Temple Bar. Shoppingen då? Jo, den håller i stort sett samma nivå som i London. Skillnaden är bara att i Dublin finns allt inom gångavstånd.

Foto: Unsplash

Amsterdam, Nederländerna. Den här staden är mycket mer än coffeeshops och Red-light district. Visste du att Amsterdam är den stad i världen som har flest museer per kvadratmeter? Här finns allt från tulpanmuseum till Anne Frank-huset och ett ostmuseum. Med miltals av kanaler, massa olika marknader och ett rikt utbud av mat och uteserveringar är staden som gjord för en vårresa. Ett hett tips är att hyra en cykel för att ta sig runt i den kompakta stadskärnan, eller ta en tur på en kanalbåt.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Sju härliga resmål för våren 2017
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll