Publicerad 12 March 2018

Fotograf:

Tomas Ledins musik och texter blir till romantisk musikalfilm!

Få svenska artister har varit ledmotiv för så många, under så lång tid, som Tomas Ledin. Nu kommer "En del av mitt hjärta" inte bara vara den där låten som alla sjunger i kör på festen – från och med julen 2019 blir det också titeln på nästa storfilm. En romantisk musikal-komedi helt influerad av Tomas Ledins tidlösa musik och texter.
Filmen regisseras av Edward af Sillén, som därmed debuterar som långfilmsregissör. Edward har tidigare skrivit manus till publiksuccéer som En Underbar Jävla Jul (2015) och Medicinen (2014). 

I huvudrollerna ses bland andra Malin Åkerman, som gör sin första svenska långfilm någonsin, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Ulveson, Shima Niavarani, Per Andersson och Johan Rheborg. 

8ad6be0e55dbe12d_org

Kommentarer från medverkande: 

– Tomas Ledins texter berättar tidlösa historier, med refränger som etsat sig fast hos generationer. Med ”En del av mitt hjärta” vill jag skapa en känsla av att musiken och texterna är specialskrivna för just den här filmen. Att jag därtill debuterar som långfilmsregissör och får möjligheten att arbeta med en så fantastisk cast känns oerhört roligt och spännande, säger Edward af Sillén, Regissör.

– Jag har väntat länge på att få medverka i en svensk film – och vad känns mer svenskt än Tomas Ledins härliga låtar om både sommar och relationer? Jag älskar att sjunga och ser verkligen fram emot ännu en musikalfilm. It’s going to be amazing!, säger Malin Åkerman, Skådespelerska.

– Jag känner mig oerhört hedrad av att få vara del av detta filmprojekt. När frågan först dök upp, om möjligheten att få skapa en berättelse för en långfilm löst baserad på några av mina sånger, blev jag genast väldigt nyfiken. Hur nu musiken kommer att integreras och vissa textrader användas i låtarna som dialog i filmen ska bli spännande att se, säger Tomas Ledin, Artist och upphovsman till filmens musik.


Biopremiär över hela landet är satt till julen 2019.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Tomas Ledins musik och texter blir till romantisk musikalfilm!
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll