8 saker du inte visste om Lancelot Hedman Graaf

Lancelot Hedman Graaf, 21, debuterar i Melodifestivalen 2022 när han på lördag deltar i den tredje deltävlingen. Hans kända föräldrar, Magdalena Graaf och Magnus Hedman, har gjort att han vuxit upp i rampljuset – men det finns saker som du troligtvis inte har koll på.

8 saker du inte visste om Lancelot Graaf Hedman.
8 saker du inte visste om Lancelot Graaf Hedman.

Lancelot Hedman Graaf har hunnit med med mycket i sitt hittills 21-åriga liv. Framför sig har han bland annat sin debut i Melodifestivalen, då han äntrar scenen i den tredje deltävlingen som går av stapeln i Avicii Arena nu på lördag. Han tävlar med låten “Lyckligt slut” som är skriven av artisten själv tillsammans med Niklas Carson Mattsson.

Läs mer: Så mycket tjänar melloaktuella Anders Bagge

8 saker du inte visste om Lancelot Hedman Graaf

Utöver sin kommande medverkan i Melodifestivalen 2022 har Lancelot bland annat medverkat i flera andra tv-produktioner, men hur ser 21-åringens liv ut bakom kameran? Om du är nyfiken på det hittar du åtta saker du inte visste om Lancelot Hedman nedan.

1. Lancelot Hedman Graafs flickvän

I mars 2020 förlovade Lancelot sig med sin dåvarande flickvän, Emilia Lantz, 28. Men den relationen tog slut och Lancelot är idag tillsammans med Desdemona Erlandsson Bååth, 22. När Lancelot var 17 år gammal var han dessutom i ett stormigt och uppmärksammat förhållande med den då 24-åriga influencern Paulina “Paow” Danielsson.

2. Mamma och pappa

Lancelots mamma är artisten, författaren och tv-profilen Magdalena Graaf, 46. Pappa Magnus Hedman, 48, är f.d. målvakt i det svenska landslaget i fotboll.

3. Lancelots bror, Isak, gick bort 2014

Lancelot Hedman Graaf har flera syskon. Hans äldsta bror, Isak Graaf, gick bort i en fallolycka 2014 endast 19 år gammal. Den tragiska bortgången har såklart påverkat Lancelot och hela familjen – inte minst föräldrarna Magdalena Graaf och Magnus Hedman – väldigt mycket. I intervjuer har Lancelot beskrivit åren efter bortgången som “misär”.

4. Egen serie

Visste du att Lancelot hade en egen realityserie när han var 18 år gammal? “Lance vs Livet” sändes i två säsonger på Viafree, den första sändes under hösten 2018 och den andra hösten 2019.

5. Lancelot om sitt missbruk i "Behandlingen"

Han medverkade också i “Behandlingen” på Kanal 5 och discovery+. I programmet öppnade han upp om sitt eget missbruk, men också om det missbruk han haft nära sig och växt upp med. Han beskriver att han använt sig av olika “substanser”, däribland alkohol som ska ha haft en stor roll i Lancelots liv.

6. Var med i Let's dance 2019

Våren 2019 tävlade han i ett av TV4:s succéprogram Let’s Dance. Lancelot, och hans danspartner Linn Hegdal, kom på tredje plats. Vann det året gjorde Kristin Kaspersen och Calle Sterner.

7. Lancelot på Instagram

På Instagram heter han @lancelothedmangraaf. Där får hans 43 200 följare framför allt ta del av vad som sker i hans musikskapande och karriär.

8. Så mycket tjänar Lancelot Hedman Graaf

Enligt uppgifter från Skatteverket hade Lancelot Hedman Graaf en fastställd förvärvsinkomst på 334 200 kronor under 2020. Uppdelat på årets tolv månader ger det en lön på 27 850 kronor. Förra året registrerade han även bolaget “Lancelot Music AB”, men där har ännu inga bokslut hunnit redovisas.

Läs mer: Så mycket tjänar Tilde de Paula Eby – och så heter hon egentligen