Allt om Babben Larsson: Julvärd, familj och hemliga partnern

Babben Larsson är en Sveriges mest främsta komiker. Hon har gjort succé som programledare i lekprogrammet "Bäst i test". Men visste du att Babben studerat på teaterhögskolan och tävlat i "På spåret"? Här är allt du vill veta om Babben Larsson.

Babben Larsson är en Sveriges mest främsta komiker. Arkivbilder.

Babben Larsson är komikern med gotländsk dialekt som har fått hela svenska folket att skratta sedan 80-talet. Vi har samlat allt du vill veta om julvärden Babben "Barbro" Larsson.

Babben Larsson: Ålder och uppväxt

Babben Larsson, eller Barbro Westerlund Larsson som hon egentligen heter, är född den 29 oktober 1956. Hon kommer ursprungligen från Gotland, där hon växte upp på en släktgård med sina föräldrar och sin storasyster. Numera bor hon i Stockholm.

Babben: Parter och familj

Efter 17 år tillsammans valde Babben Larsson och hennes ex-make Bernt Westerlund att gå skilda vägar. Paret fick dottern Sofia Westerlund 1992, hon har valt ett liv utanför rampljuset.

Så sent som i november meddelade Babben att hon förlovat sig. Förlovningen skedde på midsommar sommaren 2022 med hennes nuvarande partner, som hon valt att hålla hemlig.

Läs mer: Babben Larssons glädjebesked: Är nyförlovad

Babbens karriär

Barbro tog examen från teaterhögskolan 1980, därefter följdes några år inom teaterbranschen. 1988 gjorde hon debut som ståuppkomiker och har synts i bland annat sändningar från "Norra brunn" och "Parlamentet".

Babben har också skådespelat i en hel del svenska filmer och tävlat i frågeprogrammet "På spåret" i SVT. Men en av de kanske mest omtyckta medverkanden som hon har gjort är programledarrollen i underhållningsprogrammet "Bäst i test".

Babben Larsson är SVT:s julvärd 2022

I november stod det klart att Babben Larsson axlar rollen som julvärd på julafton 2022 i SVT.

Läs mer: Efter beskedet om Babben – Andreas Norlén om att bli årets julvärd

Så mycket tjänar Babben Larsson

Enligt uppgifter som Familjeliv tagit del av hade Babben Larsson en inkomst av tjänst på 865 437 kronor under taxeringsåret 2021, vilket ger en lön på runt 72 000 i månaden. Hon har även ett överskott av kapital på närmare 170 000 kronor.

Babbens bolag "Rönnsumak Entertainment Aktiebolag" har tillgångar på över 9 miljoner kronor.