Allt om renskötaren Jon-Krista Jonsson: Bonde söker fru, barn och Tavelsjö

Renskötaren Jon-Krista Jonsson blev snabbt en populär profil i "Bonde söker fru" 2022. Men vem är egentligen den charmige renskötaren och var bor han? Här är allt du vill veta om Jon-Krista.

Jon Krista Jonsson är en av bönderna i
Jon Krista Jonsson är en av bönderna i "Bonde söker fru" 2022.

Jon-Krista Jonsson, 30, är den första renskötaren någonsin att söka kärleken i TV4:as dejtingprogram "Bonde söker fru". Programledaren Linda Lindorff var snabb med att tippa honom som en av säsongens populäraste bönder – och en av tittarfavoriterna blev han.

Läs mer: Tvåbarnspappan blir första renskötaren i "Bonde söker fru"

Jon-Krista Jonsson bor i Tavelsjö

Jon-Krista Jonsson bor i Tavelsjö, utanför Umeå, tillsammans med sina tama renar. I "Bonde söker fru" 2022 sökte han efter den stora kärleken att flytta in hos honom.

– Jag har ju barn och jag har företag, men det är en pusselbit som saknas där, jag vill ha hon som är med på det här och vill dela det här livet med mig, berättar han i programmet.

Jon-Krista: Ålder och utbildning

Renskötaren Jon-Krista är 30 år gammal och pappa till två barn. Han är utbildad skidinstruktör och vildmarksguide, samt driver flera företag. Som renskötare vill han bidra till mer kunskap kring det samiska arvet och renens betydelse.

– Då började jag med tamrenar, för att då kunde jag visa upp de för andra och prata om dem. Jag försöker lära andra om renskötsel och om det samiska, så att andra personer kan faktiskt förstå varför vi lever här och vad vi gör här, säger Jon Krista Jonsson i "Bonde söker fru".

Läs mer: Oväntade relationen mellan bönderna i "Bonde söker fru": "Det började på Sundbyholm..."

Jon-Kristas tjejer i "Bonde söker fru"

Efter "speed-dejtingen" på Sundbyholms slott i "Bonde söker fru" 2022 fick fyra brevskrivare följa med hem till Jon Kristas gård i Tavelsjö. Det var tjejerna Nathalie, 24, Sanna, 31, Jennie, 30 och Ida, 25.

Läs mer: Linda Lindorff om intima tältscenen i Bonde söker fru: "Vissa ljud avslöjar för mycket"