Oväntade relationen mellan bönderna i "Bonde söker fru": "Det började på Sundbyholm..."

Känslor har uppstått i årets "Bonde söker fru" – inte bara mellan bönderna och brevskrivarna, utan även bönderna emellan.

En oväntad vänskapsrelation har skapats mellan bönderna Elin Sandblom och Henrik Källander i Bonde söker fru.

Kärleken blomstrar starkare än aldrig förr i årets "Bonde söker fru". Men mitt i böndernas dejtande framkommer en oväntad relation, och inte mellan en bonde och en brevskrivare, utan den här gången är det mellan två bönder.

Läs mer: "Bonde söker fru" 2022 – de fick följa med hem till bönderna

Elin och Henriks vänskap i "Bonde söker fru"

Får- och skogsbonden Elin Sandblom, 27, från Sandhult och växtodlingsbonden Henrik Kullander, 34, från Gällared, visade sig ha en oväntad vänskapsrelation som skapades redan vid första mötet på Sundbyholms slott.

– Det började på Sundbyholm att jag och Elin kom fram till ganska snart att vi hade rätt så mycket gemensamt. Och vi har pratat ganska mycket på telefon och meddelande, vad vi höll på att ge oss in i och våra känslor över det här äventyret, säger Henrik i "Bonde söker fru"

Elin berättar att Henrik har varit ett stort stöd för henne under inspelningarna av programmet.

– Vi har funnit ett stort stöd i varandra, både på Sundbyholm under även nu under tiden våra brevskrivare är hemma hos oss.

Läs mer: Henrik i tårar – därför åkte Rosel hem från "Bonde söker fru": "Det kommer bli tomt"

Elin och Henrik har stöttat varandra under inspelningarna av "Bonde söker fru" 2022.

Förutom en känslomässig stöttning, har bönderna också delat med sig av historier om sina brevskrivare.

– Jag har ju fått höra väldigt mycket om hans tjejer men jag har liksom inte fått träffa dem ordentligt, säger Elin i programmet.

Och vänskapen verkar hålla i sig. I ett av avsnitten av "Bonde söker fru" bjuder Elin Sandblom och hennes brevskrivare in Henrik Kullander och hans brevskrivare på en kräftskiva. Sagt och gjort hoppade Henrik och hans brevskrivare in i bilen och körde de tio milen som det är mellan Gällared och Sandhult.

Läs mer: Här festar "Bonde söker fru"-Matthew Haggerty med brevskrivarna – Tiktok-video avslöjar