"Bonde söker fru" och "Kärlek åt alla" 2022: Här är bönderna som söker kärleken

En ny säsong av de populära TV4-programmen "Bonde söker fru" och "Kärlek åt alla" är igång. Under hösten kommer tittarna få följa med på en berg- och dalbana av känslor – något som gjort att programledaren Linda Lindorff behövt spendera lite extra tid hos bönderna den här säsongen.
– I år har jag behövt vara ännu mer nära vissa personer på gårdarna för att saker har hänt som har krävt det, berättar Lindorff.

Här är alla deltagarna i
Här är alla deltagarna i "Bonde söker fru" och "Kärlek åt alla" 2022.

Bönder har sökt fruar i 16 säsonger. Men än råder det ingen brist på vare sig kärlek eller dramatik i "Bonde söker fru" – tvärtom, menar programledaren Linda Lindorff.

– De som söker till programmet gör det för att hitta kärleken och det är oundvikligt att det blir dramatik. De gör det inte för att visa upp sitt företag eller bli kända och det märker man. Det är inte fejk, spelade reaktioner eller känslor. Det känns i hela kroppen, säger hon.

Läs även: "Bonde söker fru" och "Kärlek åt alla" 2022: Så heter bönderna på Instagram

Programledaren Linda Lindorff om nya säsongen av "Bonde söker fru"

TV4 utlovar en varierad och överraskande säsong med bland annat en renskötare, en australisk bonddräng och den första kvinnliga bonden som synts i programmet på fem år.

– Vi har verkligen velat ha fler kvinnliga bönder men det är inte lätt. Det finns inte lika många kvinnor som driver sina gårdar på samma vis och de vågar heller inte söka till programmet i samma utsträckning som killarna. Det är fantastiskt att Elin är med och det blir mycket känslor på hennes gård. Alla killarna är otroligt förälskade i henne.

Nya bönder i ny säsong av "Kärlek åt alla"

Under sommaren spelas även webb-serien "Kärlek åt alla" in, där ännu fler bönder dejtar i tv. Den här gången är de fler än tidigare (fem stycken) och Linda Lindorff utlovar kärlek i mängder.

– Det är den bästa säsongen någonsin av "Kärlek åt alla" och händer jättemycket där. Så gott som alla år är det någon bonde som måste hoppa av, men det hände inte utan plötsligt stod vi där med fem bönder. Det är verkligen en fantastisk uppställning med mycket energi och extra mycket kärlek.

Starka känslor hos "Bonde söker fru"-Henrik Kullander

Henrik Kullander från Gällared utanför Falkenberg är en av de fyra bönderna i huvudprogrammet "Bonde söker fru". På hans gård blir det starka känslor och svåra val som måste göras.

– Hans längtan är så stor och det är häftigt att följa med när en sådan som han vågar kasta sig in i dejtingvärlden på det här viset. Han har både upp- och nedgångar under resans gång. Det blir rätt tufft men också bra till slut, även om jag inte vill avslöja för mycket, säger Linda Lindorff.

Hon har gjort sig känd som en hängiven påhejare av deltagarna och för att som programledare ibland fungera som ställföreträdande psykolog när vissa har det svårt. Det är det fina med just "Bonde söker fru", menar Linda Lindorff.

– I år har jag behövt vara ännu mer nära vissa personer på gårdarna för att saker har hänt som har krävt det. Jag gillar förstås inte när någon är ledsen, men jag tycker om att min programledarroll är sådan att jag får vara nära och finnas där för deltagarna. Sedan ska det mesta skötas på gårdarna av bonden och brevskrivarna själva. Men händer det något oväntat så finns jag där för att hjälpa.

Linda Lindorff tror på fler säsonger av "Bonde söker fru"

TT: Hur länge till kommer TV4 att kunna skaka fram kärlekskranka bönder? Finns det så många kvar?

– De tar nog inte slut i första taget! Nu är vi ju nästan inne på andra generationen, att de som var barn när de första programmen sändes är vuxna och letar efter kärleken. Jag ser inga problem med att hitta fler bönder, vi får alltid in en hel hop ansökningar.

Läs även: Här är deltagarna som fick följa med hem till bönderna

Här är deltagarna som är med i "Bonde söker fru" 2022:

  • Jon-Krista Jonsson 29, renskötare, Tavelsjö

  • Matthew Haggerty, 20 år, spannmålsbonde, Odensbacken

  • Elin Sandblom 27, får- och skogsbonde, Sandhult

  • Henrik Kullander 34, växtodlingsbonde, Gällared

Läs mer: Bonde söker fru-Henrik brister ut i tårar efter dejt: "Helt jävla..."

Läs mer: Tjejerna i panik efter mötet med Matthew i "Bonde söker fru": "Grov..."

Här är deltagarna som är med i "Kärlek åt alla" 2022: