Då uppträder Sverige i Eurovisionfinalen

Nu har startordningen i Eurovision Song Contest 2022 avslöjats. Sveriges bidrag med Cornelia Jacobs har hamnat i den andra halvan av showen.

Cornelia Jakobs har fått startnummer 20 av 25 i finalen av Eurovision Song Contest.

Sveriges representant Cornelia Jakobs tog sig enkelt vidare från semifinalen i Eurovision Song Contest. Nu står det klart hur länge tittarna måste vänta innan de får höra bidraget "Hold me closer" i finalen.

Sverige har startnummer 20 i Eurovision

Cornelia Jakobs har fått startnummer 20 av 25 i finalen av Eurovision Song Contest.

– Jag har hört att det är bättre att vara i andra halvan, för till skillnad från i Mello där man kan rösta hela tiden så får man i Eurovision bara rösta efter att alla har kört. Då är det bättre att vara i andra där man sitter färskt i minnet hos folk, sade hon tidigare till TT, när hon fick reda på att hon skulle uppträda i den sista halvan.

Tjeckien först ut i Eurovision

Först ut i årets final är Tjeckiens We Are Domi med låten "Lights off", medan Estlands Stefan avslutar med låten "Hope". Tävlingens stora förhandsfavorit, Ukrainas Kalush Orchestra och låten "Stefania" startar på plats nummer tolv.

Cornelia Jacobs förhandsfavorit

Även Cornelia Jakobs är ett av namnen som nämns bland förhandsfavoriterna, tillsammans med Storbritanniens Sam Ryder och Italiens Mahmood & Blanco.