Felix Herngrens avslöjande om Masked Singer: "Tumult"

Det är dags för en ny säsong av TV4:s "Masked singer", och Felix Herngren tar plats i expertpanelen för tredje gången.
– Det är väldigt välgörande för mig som kreatör, säger han.

Felix Herngren avslöjar att det blir tumult mellan panelmedlemmarna i den nya säsongen av Masked Singer.
Felix Herngren avslöjar att det blir tumult mellan panelmedlemmarna i den nya säsongen av Masked Singer.

Masked singers tredje säsong bjuder ännu en gång på hemliga kändisar i fantasifulla masker. I år får tittarna till exempel gissa vilka som döljer sig bakom figurerna Maneten, Kungen, Popcornet, Mullvaden och Skrothögen.

Men det är inte bara tittarna som gissar – det gör även expertpanelen som även i år består av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Nour El-Refai och Felix Herngren.

Masked Singer – Felix Herngrens favoritjobb

Programmet är ett av Felix Herngrens favoritjobb, konstaterar han:

– I vanliga fall är allt jag sysslar med väldigt planerat. Det är väldigt välgörande för mig som kreatör att få göra ett sådant här program där man ibland bara får sväva i väg. Man får liksom leka, och det är väldigt tillåtande, säger han.

Första säsongen av Masked singer fick en del kritik för att ledtrådsfilmerna, där tittare och panel får ledtrådar till vilka som döljer sig bakom maskerna, var för lätta. Svårighetsgraden höjdes till säsong två och enligt Herngren är vårens säsong ännu svårare.

– Nu är det svinsvårt. Jättesvårt verkligen. Men å andra sidan kan jag tycka att det på ett sätt också är lite roligare då. I säsong ett var mina gissningar ofta ganska vilda, säger Herngren och fortsätter:

– Men i bland är mina galna gissningar faktiskt väldigt korrekta, de kan stämma in ganska bra. Och jag tror att de gör programmet lite roligare.

"Varit dålig"

TT: När du fyrar av en jättevild gissning – är det för att du verkligen tror att det är just den personen eller vill du främst underhålla?

– Ibland vill man ju så klart underhålla, och det är ofta små mikroskopiska hårstrån som man drar i. Men det är klart, om vi tittar bakåt så har jag ju faktiskt varit ganska dålig (skratt).

"Tumult i panelen"

På frågan om vem i panelen som hittills har varit bäst på att gissa rätt svarar Herngren att Pernilla Wahlgren har gjort väldigt bra ifrån sig under tidigare säsonger, fast vem som får bäst resultat i årets säsong vill han inte avslöja.

– Men personligen tycker jag att jag gör en kanonsäsong! Jag vill inte avslöja mer, men jag kan säga att det blir tumult i panelen, säger han.

Säsong tre bjuder även på nya vändningar och inslag som inte har förekommit tidigare år.

– Man kommer förstås att känna igen sig i formatet sedan tidigare, men det har skruvats på en del grejer och så där. Programmet blir helt enkelt bättre och bättre, säger Felix Herngren.

Då har Masked Singer premiär

Masked singer har premiär på TV4 och på TV4 Play den 31 mars 2023.

Läs mer: Ciara Zelmerlöw, tidigare Janson: Barn, ex, längd och Måns Zelmerlöw