Lee Christiernsson slår tillbaka efter frågan – avslöjar operationskostnaderna

Lee Christiernsson har betalat för sina operationer, mediciner och terapitimmar helt själv. Efter att hen mottagit ifrågasättande frågor, väljer Lee nu att avslöja kostnaderna för sin transition.

Lee Christiernsson avslöjar kostnaderna som ligger bakom sina operationer.
Lee Christiernsson har betalat flera hundra tusen för sin transition, nu berättar hen om hur kostnaderna är fördelade.

Lee Christiernsson, tidigare känd som "Snickar"-Björn, kom i slutet av januari ut som transsexuell och ickebinär. I en intervju med tidningen QX talade Äntligen hemma-profilen ut om det nya livet som Lee och hur det har varit att ha levt med könsdysfori i över 40 år.

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk: Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv – jag behöver komma ut, sa hen i den uppmärksammade intervjun.

Läs mer: Lee Christiernssons mamma om beskedet: "Kortslutning"

Avslöjar den mörka sanningen

Lee har tidigare berättat att hen har möts utav hejarop och positiva kommentarer efter intervjun. Men i ett öppet och ärligt inlägg på Instagram berättar Lee Christiernsson även om ifrågasättanden och den mörka sanningen.

"Jag fick för ca en månad sedan en fråga som samtidigt var ett påstående likt detta. ”Är du sponsrad i din transition och varför får inte de som verkligen behöver hjälp det”, skriver Lee och fortsätter:

"Vem som behöver mest hjälp är såklart omöjligt att svara på, men troligt är att alla som ställer sig i kö till könsdysforiutredning behöver någon typ av hjälp för att ta sig vidare".

Så mycket kostade Lee Christiernssons operationer

I samma inlägg avslöjar Lee även att transitionen inte är sponsrad och att hen har stått för kostnaderna själv.

"Min personliga investering till dags datum är drygt 400 000 kronor fördelat såhär: Mediciner 48 000 kronor, operationer 213 000 kronor, hårborttagning 64 000 kronor, terapi 88 000 kronor. Varför terapin är en så stor summa är för att jag ville lära mig allt om mig själv under dessa två år jag gått där".

Läs mer: Efter frånvaron – Lee Christiernsson: "Jag och familjen mår bra men..."