Linda Lindorff om Jon-Kristas val i "Bonde söker fru": "Historiskt"

Det råder starka känslor när Jon-Krista Jonsson ska välja bort en av sina brevskrivare i "Bonde söker fru". Enligt Linda Lindorff är det ett av de tuffare besluten som tagits programmets historia.

Det är känslosamma scener när Jon-Krista Jonsson måste skicka hem en av sina brevskrivare.
Det är känslosamma scener när Jon-Krista Jonsson måste skicka hem en av sina brevskrivare.

Årets säsong av "Bonde söker fru" har bjudit på både glada och ledsna ögonblick. I veckan fick tittarna se känslosamma scener när renskötaren Jon-Krista Jonsson, 30, måste skicka hem en av sina brevskrivare.

Känslosamma scenerna i "Bonde söker fru"

Desto fler veckor som går i "Bonde söker fru", desto starkare blir känslorna mellan bönderna och deras brevskrivare. När det var dags för Jon-Krista Jonsson, att skicka hem en av sina tre brevskrivare, lämnades ingen oberörd.

– Det är inte så ofta som jag har varit med om det som händer här, det är ovanligt mycket känslor, säger programledaren Linda Lindorff i "Bonde söker fru".

Jon-Krista börjar med att bjuda in Nathalie, 24, men när det sedan står mellan Jennie, 30 och Ida, 25, kommer tårarna.

– Det kändes obehagligt, nästan som en panikartad känsla som rusade över mig, säger Jon-Krista i "Bonde söker fru"

Läs även: Allt om renskötaren Jon-Krista Jonsson: Bonde söker fru, barn och Tavelsjö

Det blir tillslut Jennie som får lämna programmet.

– Jag har släppt in henne väldigt djupt in på mina känslor, det är som att riva av ett plåster. Hon hade kommit djupare in än vad jag trodde att hon hade, hon kommer vara saknad.

Linda Lindorff om det tuffa beslutet i "Bonde söker fru"

Linda Lindorff skriver på sin blogg att det kan vara ett utav de tuffare besluten som har tagits i "Bonde söker fru". Hon beskriver en känsla av illamående och rädsla över att valet ska bli fel.

"Samtidigt med vetskapen att valet ska göras och med att JK (Jon-Krista) innerst inne vet vad han vill men räds att han tänker fel. Det är så viktigt att det blir rätt så chansen till kärleken går om intet. Det här är årets tuffaste val. Möjligen det svåraste nånsin i Bonde söker fru".