Maria Forsblom programleder nytt program på TV4

Hiphopprofilen Cleo dyker upp i ett oväntat sammanhang i TV4 i vinter. Artisten ska renovera sin pappas hus i Tunisien i realityprogrammet "Drömkåkar utomlands". Programledare är Maria Forsblom. 

Då har "Drömkåkar utomlands" premiär 2024

"Drömkåkar utomlands" har premiär den 10 januari med Maria Forsblom som programledare. Tanken är att följa arbetet med att renovera fem olika hus runt om i världen.

För artisten Cleo handlar det om ett hus i Tunisien som hon ärvde efter sin pappa för över 30 år sedan. Men det blir en svår uppgift eftersom hus i den delen av Afrika där Sahara möter Medelhavet inte byggs på samma sätt eller med samma material som i Sverige, skriver TV4 i ett pressmeddelande. Serien kommer även att visa hur Cleo kombinerar husrenoverandet med "ett hektiskt liv som hiphopartist i Sverige".

Cleo fick priset för årets hiphop på Grammisgalan tidigare i år, för albumet "Missaoui", och belönades även med Musikförläggarnas pris för några veckor sedan. Cleo kom fram med hiphopkollektivet Random Bastards och skivdebuterade under eget namn 2007.

De medverkar i "Drömkåkar utomlands"

I ett inlägg på Instagram skriver programledaren Maria Forsblom om de personer som medverkar i programmet. Hon nämner då Måns OlofssonJosephine du Rietz och Christoffer du RietzNathalie ”Cleo” Missaoui samt Ulrika Andersson och Carl-Johan Österberg