Pernilla Wahlgren om kritiken efter allsångsbeskedet: "Hoppas att folk inte ska spy"

Förra veckan kom beskedet att Pernilla Wahlgren är ny programledare för "Allsång på Skansen". Nyheten resulterade i stor glädje för många, men för vissa skapades en stor oro.

Pernilla Wahlgren om hatet efter beskedet om 'Allsång på Skansen'-uppdraget.
Pernilla Wahlgren om hatet efter beskedet om "Allsång på Skansen"-uppdraget.

Det var i tisdags förra veckan som nyheten om att Pernilla Wahlgren är ny programledare för "Allsång på Skansen" kom ut. Beskedet välkomnades av många, inte minst av Sanna Nielsen, som varit allsångsledare sedan sju år tillbaka.

"Det här kommer bli hur bra som helst. Vi kommer få både glädje, värme och humor! Allt för att vi ska få en superfin allsångsupplevelse varje Tisdag! Grattis bästa Pernilla Wahlgren, grattis SVT och grattis till alla oss som tittar!", skrev Nielsen på sin Instagram under tisdagen.

Men trots att Pernilla Wahlgren fått fina hyllningar under veckan som gått kom beskedet med en hel del farhågor för allsångsledaren.

Läs mer: Därför trodde Sofia Wistam att Pernilla Wahlgren var gravid

Pernilla Wahlgren om farhågorna inför "Allsång på Skansen"-uppdraget

I ett avsnitt av podcasten "Wahlgren och Wistam" berättar Wahlgren att hon förstår om en del personer känner sig oroliga för att hon ska agera oseriöst eller flamsigt på Allsångsscenen. Men att hon skulle agera oseriöst i sitt jobb som programledare är något hon sätter sig starkt emot.

– Jag är ju på ett sätt privat men när jag går upp på scen är det ju inte så att jag är helt utflippad. Jag har ju en professionell sida också, säger Pernilla Wahlgren och tillägger:

– Jag hoppas att folk inte ska spy när de ser mig i rutan även om jag förstår att jag är mycket i rutan. Det kommer alltid finnas "haters", de som tycker att jag är överallt eller att jag inte är ett dugg rolig eller att familjen Wahlgren syns överallt.

Läs mer: Pernilla Wahlgren i tårar: "Förlåt"

Undviker exponering för att inte få hat

För att mildra det eventuella hatet mot henne själv agerar Pernilla Wahlgren på så sätt att hon aktivt väljer att inte publicera vissa bilder och klipp på sin Instagram.

– Min stora skräck är att folk ska tycka att jag har hybris på riktigt. Ibland kan jag känna såhär att "kan jag verkligen lägga ut att vi sålde ut ännu en arena som vi spelade på igår?"

Däremot känner hon starkt att hon vill visa uppskattning till sin publik som stöttar henne under föreställning efter föreställning:

– Jag vill inte att folk ska tycka att "usch det går inte att följa henne för hon har fått hybris på riktigt". Det är inte så att man vill skryta men man är så glad och tacksam bara och vill ju ändå tacka publiken varenda gång, säger Pernilla Wahlgren i avsnittet.