Så gör du för att komma med i "Robinson" 2024: All info och värdefulla knep

Har du någonsin funderat över hur det skulle vara att delta i det populära programmet "Robinson"? Nu har du chansen att göra just det. Här är allt du behöver veta om ansökan inklusive tips från tidigare deltagaren Julia Franzén.

Kommer du att söka till Robinson 2024?
Kommer du att söka till Robinson 2024?

Det kan kännas läskigt och utmanande att söka till ett program som "Robinson", men processen går fort och den här artikeln ger dig allt du behöver för att förbättra dina chanser inför din ansökan.

Så söker du till "Robinson" 2024

  • Besök ansökningssidan 
  • Godkänn användarvillkoren.
  • Fyll i personuppgifter och ladda upp bilder. Du behöver en helkropps bild och en porträtt bild. Båda ska vara tagna nyligen.
  • Svara på de frågor som ställs i formuläret.
  • Bifoga en presentationsvideo.
  • Skicka din ansökan.

Allt om Julia Franzén: Bingo Rimér, "Robinson" och hennes längd

Tips från tidigare deltagare

Tidigare deltagaren Julia Franzén har delat med sig av värdefulla tips för de som söker "Robinson" på sin youtubekanal. Julia sökte år 2020 så mycket av detta kan ha förändrats från nu, trots det kan tipsen vara värda att ha i åtanke när du söker.

1. Säg inte till någon att du söker till "Robinson" 

 Julia berättar att eftersom hon var så öppen med sin ansökan misstänkte folk att hon skulle vara med när hon reste så mycket till Stockholm:

– När ni skickar in er ansökan, säg inte det till någon, för det gjorde jag som misstag.

2. Spara frågorna och svaren innan du skickar ansökan. 

 Ett annat bra tips från Julia är att spara ner frågorna och svaren. Om du skulle gå vidare till en intervju så kan du gå tillbaka för att se vad du svarade om det skulle komma följdfrågor.

– Spara ner frågorna och spara ner svaren, sen skickar du in ansökan, och då när du blir kallad på intervju, så kan du skumma igenom dem och påminna dig själv om vem du faktiskt är.

3. Visa vem du är.

  Julia berättar att det blev känslosamt på intervjun, något som hon tror kan ha bidragit till att hon gick vidare. Hon förklarar att hon inte är mer intressant än någon annan, men att hon är väldigt öppen med vem hon är.

– Jag var väldigt hundra procent mig själv, och det är det de vill ha.

Bingo Rimér och Julia Franzén gör realityserie

Här kan du se hela videon där tipsen kommer ifrån:

Julia Franzén berättar om castingprocessen på sin YouTube kanal.

Julia Franzéns tuffa barnbesked: "Det är bara så oväntat"

Inspelningstid och tillgänglighet

"Robinson"-säsongen spelas in under en sexveckorsperiod i februari-mars. Under denna tid måste du vara tillgänglig dygnet runt. Om du arbetar, måste du kunna vara tjänstledig under denna period.

Läs mer: