SVT Barns sommarlovsmorgon 2022: Allt vi vet om Sommarskuggan, artisterna och programledarna

Sommarlovet är på ingång och så även SVT Barns sommarklassiker: Sommarlov. Här hittar du alla artister som medverkar i "Sommarlov" 2022, samt information om årets tema, gäster, programledare och Sommarskuggan.

Sommarskuggan med programledarna Malin Johansson och Ida On inför årets säsong av Sommarlov.
Sommarskuggan med programledarna Malin Johansson och Ida On inför årets säsong av Sommarlov.

SVT Barns "Sommarlov" har sänts sedan 1978 och den 13 juni 2022 kickar en ny säsong igång. Programmet kommer sändas varje morgon fram till den 19 augusti.

De programleder Sommarlov 2022

Programledare för årets säsong av "Sommarlov" är SVT Barns Malin Olsson, Alex Hermansson, Ida On, Dante Zia och Angelika Prick. Samtliga programledare är mycket uppskattade av SVT Barns publik och har alla medverkat i sommarlovsprogrammet tidigare.

Läs mer: Barnprogramledarna Alex och Carro har ansökt om skilsmässa

Småkryp är årets tema för Sommarlov

I ett pressmeddelande avslöjas även temat för "Sommarlov" 2022: Småkryp. Dessutom berättar Malin Olsson att publik äntligen är välkomna till inspelningsplatsen:

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till "Sommarlov" och att vi i år kan välkomna publiken igen till inspelningen, det har vi verkligen längtat efter! Och i år har vi ett väldigt spännande och viktigt tema, vi ska slå ett slag för våra minsta och kanske viktigaste hjältar - småkrypen. Och lära oss vad vi kan göra för att backa dem.

Läs mer: 7 saker du inte visste om SVT-programledaren Malin Olsson

Sommarskuggan i Sommarlov 2022

De senaste åren har den mystiske Sommarskuggan dykt upp och låtit både barn och vuxna undra vem som gömmer sig bakom dräkten.

– Under sommaren ska vi också tillsammans med alla tittare ta reda på vem som är Sommarskuggan nr 7. Det blir ett maxat "Sommarlov"!, tillägger Malin Olsson.

Tidigare år har det varit Marianne Mörck, David Sundin, Hasse Andersson, Caroline Hermansson, Malin Olsson och den fiktiva karaktären Chefen på SVT Barn som varit Sommarskuggan. Vem det är i år är det upp till tittarna och Sommarlovsgänget att luska fram.

Läs mer: 8 saker du inte visste om nya bolibompadraken

Alla artister som medverkar i Sommarlov 2022

Årets sommarlovsprogram på SVT Barn är inte bara fullspäckat med lek, bus och kluriga ledtrådar om Sommarskuggan. Det är även proppat med härliga artister som ska peppa igång både publiken som är på plats i Malmö och de som tittar hemma i tv-soffan.

Här är alla datum och artister i Sommarlov 2022:

  • Liamoo – sänds fredag 17 juni (inspelning utan publik innan sändning)
  • Cazzi Opeia - sänds fredag 25/6 (inspelning med publik 16/6)
  • Medina - sänds fredag 1/7 (inspelning med publik 23/6)
  • Malou Prytz sänds fredag 8/7 (inspelning med publik 30/6)
  • Tusse sänds fredag 15/7 (inspelning med publik 7/7)
  • Samira Manners sänds fredag 22/7 (inspelning med publik 14/7)
  • Theoz sänds fredag 29/7 (inspelning med publik 21/7)
  • Lillasyster sänds fredag 5/8 (inspelning med publik 28/7)
  • Klara Hammarström sänds fredag 12/8 (inspelning med publik 4/8)

Från och med den 16 juni är publik välkomna till inspelningen på vardagar. Mer information om inspelningen i Malmö hittar du här.

Andra personer som kommer gästa "Sommarlov" 2022 är bland andra Kapten Doris, som spelas av Marianne Mörck, Tomu, Bolibompadraken, skådespelare från serien "Klassen", Roboten Lupus från "Labyrint".