Xavier tvingades byta skola för att vara med i SVT:s julkalender

Xavier Canca-Englund spelar kronprinsen Carl Vilhelm i årets julkalender "Kronprinsen som försvann". Men för att kunna vara med i kalendern, var han tvungen att byta skola.

Xavier Canca-Englund tvingades byta skola för att vara med i julkalendern.
Xavier Canca-Englund tvingades byta skola för att vara med i julkalendern.

Årets julkalender, "Kronprinsen som försvann", är en spännande historia om en prins som plötsligt försvunnit och ett oväntat vänskapsband mellan olika samhällsskikt. I huvudrollerna spelar Kerstin Linden, 14, den fattiga flickan Hilda och Xavier Canca-Englund, 13, kronprinsen Carl Vilhelm. Men vägen till rollen som Carl Vilhelm kom inte utan några hinder på vägen för Xavier.

Läs mer: Skådespelarna i julkalendern "Kronprinsen som försvann" – hela rollistan

Xavier Canca-Englund bytte skola för att vara med i julkalendern

För att vara med i SVT:s julkalender "Kronprinsen som försvann" var Xavier nämlingen tvungen att byta skola, något han berättade i en intervju med Aftonbladet.

– Min förra skola gav inte ledigt så mycket som behövdes och då hade jag inte kunnat filma. Då bytte jag, säger han i intervjun.

Numera går han på en estetisk grundskola där han har möjlighet att studera på distans. På den nya skolan går även julkalender-kollegan Kerstin Linden, som varit med i bland annat "Utvandrarna" och kommande serien "Ronja Rövardotter".

Läs mer: Därför känner du igen Hilda i årets julkalender

Läs mer: Kritiken mot SVT efter julkalenderns premiäravsnitt – föräldrar rasar