Allt du vill veta om Karl Fredrik: Eklaholm, ålder och fästmannen Petter Kjellén

Karl Fredrik Gustafsson är floristen och trädgårdsmästaren som klev in i svenska folkets hjärtan genom TV4-programmet "Karl Fredrik på Österlen". Han och fästmannen Petter Kjellén är bosatta på gården Eklaholm, där de driver sin gårdsbutik. Här kan du läsa mer om tittarfavoriten Karl Fredrik.

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén förlovade sig 2021.
Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén förlovade sig 2021.

Karl Fredrik Gustafsson, eller Karl Fredrik på Eklaholm som många kanske känner igen honom som, blev känd med tv-programmet "Karl Fredrik på Österlen" 2020. I programmet bjuder han in tittarna till sin gård Eklaholm i Skåne, som han driver med fästmannen Petter Kjellén.

Karl Fredrik om uppväxten och föräldrarna

Karl Fredrik heter Gustafsson i efternamn och är i skrivande stund 36 år gammal. Karl Fredrik föddes den 20 oktober 1986 i Örebro. Han växte upp i ett radhusområde med båda sina föräldrar. Hans mamma arbetade som växeltelefonist och hans pappa arbetade som fastighetsskötare, det berättade Karl Fredrik i en intervju till Aftonbladet.

Karl Fredrik Gustafsson är utbildad till florist och trädgårdsmästare.

"Fluff, fluff, fluff"

Karl Fredrik har många gånger myntat uttrycket "Fluff, fluff, fluff" – något han ofta säger samtidigt som han "fluffar" upp blommor och växter.

Lästips: Barnen, Korosh och pappan – här är allt du vill veta om Laila Bagge

Karl Fredrik och fästmannen Petter Kjellén

Folkkäre Karl Fredrik är förlovad med sambon Petter Kjellén. Paret bor tillsammans på gården Eklaholm utanför Ystad. Karl Fredrik och Petter träffades 2014 genom en dejtingapp och förlovade sig efter sju år tillsammans.

Karl Fredrik och Petter delade ut pris på QX-galan 2022.

Petter Kjellén är ekonom och systemutvecklare. Han är aktuell i nya programmet "Herre på täppan", där kändisar tävlar i galna tävlingar

Läs mer: Här är alla deltagare i "Herre på täppan"

Har Karl Fredrik barn?

I nuläget finns det inga uppgifter om att varken Karl Fredrik Gustafsson eller Petter Kjellén har några barn. Däremot har Karl Fredrik varit öppen med att de gärna vill ha barn, men inte är redo för det ännu.

– Det är något som framtiden får utvisa, det man även ska säga när man pratar barn är att det är ingen rättighet man har, säger Karl Fredrik Gustafsson till Hänt.

Karl Fredrik i "Mandelmanns gård"

Karl Fredrik sågs första gången i TV4:s dokumentärserie "Mandelmanns gård", med folkkäre paret och hans nära vänner Gustav Mandelmann och Marie Mandelmann. Programmet utspelar sig på gården Djupadal i Skåne där tittarna får följa med på parets arbetssysslor på gården. Karl Fredrik lärde känna Gustav och Marie Mandelmann redan som 19-åring.