Allt om Sanne Salomonsen: Karriär, barn, partner och sjukdom

Sanne Salomonsen är en dansk rocksångerska. Vi har samlat ihop allt du behöver veta om artisten, inklusive hennes karriär, barn, partner och sjukdom.

Sanne Salomonsen är aktuell i årets 'Så mycket bättre'.
Sanne Salomonsen är aktuell i årets "Så mycket bättre".

Sanne Salomonsens karriär och kända låtar

Sanne, som har varit aktiv sedan 1970-talet, har etablerat sig som en av de mest kända artisterna i hela Skandinavien. Genom åren har hon både varit soloartist och medlem i bandet Sneakers.

Den danska rocksångerskan är särskilt känd för låten "Den jeg elsker, elsker jeg", som belönades med en Grammis 1988 och blev en del av en kampanj mot aids. Några av hennes andra kända låtar inkluderar "Hvis du forstod" och "Higher Ground".

Hur gammal är Sanna Salomonsen?

Sanna Salomonsen föddes 1955, vilket gör henne till 67 år gammal 2023.

Sanne Salomonsens relation med Mats Ronander

År 1985 gifte Sanne Salomonsen sig med den svenska artisten Mats Ronander. Trots att relationen tog slut 1992 har paret fortfarande en bra relation, enligt Femina.

Har Sanne Salomonsens barn?

Salomonsen och Ronander fick sonen Victor-Ray Salomonsen Ronander tillsammans 1988. Victor-Ray följer sina föräldrars fotspår och jobbar även han som musiker.

Har Sanne Salomonsen en sjukdom?

2006 drabbades Sanne Salomonsen av en blodpropp i hjärnan, men är nu helt återhämtad.

– Jag sa till min kompis som var där att jag bara ska dricka lite vatten, men jag fick vattnet i fel strupe och hostade till – och där började min förlamning. Det kändes som att jag satt i en ostkupa. Nästa minne jag har är att det står två ambulanspersonal i mitt kök som undrar vilket sjukhus de ska köra mig till, berättar hon i sitt sommarprat som sändes 11 augusti 2023.

Sanne Salomonsen i "Så mycket bättre" 2023

För närvarande är Sanne Salomonsen aktuell i TV4:s populära program "Så mycket bättre". Där delar hon scen med andra välkända artister som Lasse HolmMapei och Peg Parnevik.

Har Sanne Salomonsens varit med i en porrfilm?

Under ett avsnitt av programmet avslöjade Salomonsen en oväntad detalj om sin karriär: Hon har medverkat i en porrfilm.

Sanne var dock tydlig med att hon inte var skådespelare i filmen, utan att det endast var hennes röst som medverkade.

– Det var en porrfilm som hade alla möjliga olika scener, men så behövde de en eftersynk. För den lesbiska scenen... Tjejerna var lite tråkiga, säger hon i programmet.

Läs mer: