Mark Levengood: Singellivet, barnen och förmögenheten

Mark Levengood är en av våra mest folkkära tv-profiler. Men hur mycket vet du om honom egentligen? Här har vi samlat ihop information om Mark Levengood, inklusive vilka hans barn här, om han har en ny partner efter skilsmässan från Jonas Gardell och hur mycket han tjänar.

Hur bra koll har du på Mark Levengood egentligen?
Hur bra koll har du på Mark Levengood egentligen?

Mark Levengoods ålder – hur gammal är han?

Mark Levengood föddes den 10 juli 1964 i North Carolina, USA. Han fyller 60 år under sommaren 2024.

Mark Levengoods längd – hur lång är han?

Mark Levengood är 173 centimeter lång.

Mark Levengoods karriär i TV

Mark Levengood är författare, journalist och programledare. Han har skrivit flera böcker, varit sommarvärd i P1 sju gånger och programlett bland annat "Melodifestivalen" 2003 och "Det kungliga bröllopet" 2010.

När gifte sig Mark Levengood och Jonas Gardell?

Mark Levengood förlovade sig med komikern och författaren Jonas Gardell, 60, år 1986. De gifte sig 2011.

Mark Levengood och Jonas Gardell 2021.
Mark Levengood och Jonas Gardell 2021.

När skiljde sig Mark Levengood och Jonas Gardell?

I april 2023, efter 37 år som par och 12 år som gifta skiljde sig Mark Levengood från Jonas Gardell. Trots uppbrottet har de valt att fortsätta som vänner. 

Här kan du läsa mer om Mark Levengoods och Jonas Gardells uppbrott.

Har Mark Levengood barn?

Mark Levengood och Jonas Gardell är föräldrar till två barn, en son vid namn Amos och en dotter vid namn Olga. De har barnen tillsammans med paret Ingeborg Svensson och Fanny Ambjörnsson.

Har Mark Levengood en ny pojkvän?

Efter seperationen med Jonas Gardell har Mark Levengood ännu inte hittat en ny partner. För Allas berättar han om sitt kärleksliv:

– Ärligt talat så har jag ingen aning om hur man gör när man dejtar. Gå på fjärilsmuseum tillsammans och testa om man har gemensamma intressen? Testa att ligga? Nej, det där får komma naturligt i så fall.

Mark Levengood i "Stjärnorna på slottet"

Mark Levengood är med i programmet "Stjärnorna på slottet" som har premiär på SVT den 30 december 2023. Andra deltagare i programmet är Sanna Nielsen, Pernilla Wiberg, Caroline Af Ugglas och Marcus Samuelsson.

Mark Levengood på Instagram

Mark Levengood går under användarnamnet @levengood.mark på Instagram.

Mark Levengoods lön – hur mycket tjänar han?

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Mark Levengood en fastställd förvärvsinkomst på 735 700 kronor under 2022. Utslaget på årets tolv månader blir det en månadslön på omkring 61 300 kronor. Samma år hade han ett överskott av kapital på 948 657 kronor. 

Driver miljonbolag 

Mark Levengood är verksam i bolaget Hunk Aktiebolag, ett bolag som enligt omsatte 3 716 000 kronor sitt senaste verksamma år. Bolaget ska även ha tillgångar på 12 827 000 kronor, detta enligt sajten Alla bolag

Lästips: Mark Levengoods fina hyllning till ex-maken på 60-årsdagen: "Älskade Jonas"