Sanna Nielsen: Pojkvännen, sonen och så mycket tjänar hon

Sanna Nielsen är en svensk popsångerska som synts i populära program som "Melodifestivalen" och "Allsång på Skansen". Här kan du läsa mer om Sanna, inklusive vem hennes partner är, hur många barn hon har och hur mycket hon tjänar.

Hur bra koll har du på Sanna Nielsen?

Sanna Nielsens ålder – hur gammal är hon?

Sanna Nielsen föddes den 27 november 1984, vilket innebär att hon fyller 40 år under hösten 2024.

Sanna Nielsens längd – hur lång är hon?

Sanna Nielsen är 180 centimeter lång.

Sanna Nielsens låtar och största hits

Sanna Nielsen slog igenom som 11-åring med låten "Till en fågel" och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika artister. 

Sanna Nielsen har deltagit i "Melodifestivalen" hela sju gånger, och 2014 vann hon tävlingen med låten "Undo", som även tog henne till en tredjeplats i "Eurovision Song Contest" samma år. Hennes framträdande i "Melodifestivalen" 2008 med låten "Empty Room", som blev tittarnas favorit och låg 45 veckor på Svensktoppen, markerar även en viktig milstolpe i hennes karriär.

Sanna Nielsens partner – vem är Joakim Ramsell?

Sedan 2008 är Sanna Nielsen tillsammans med gitarristen Joakim Ramsell. Han föddes den 8 augusti 1972 och är därmed 51 år gammal 2023. Paret bor tillsammans på Tyresö.

Joakim är också verksam inom musikbranschen och arbetade med Sanna på scen innan de inledde sin relation, enligt Hänt. Förutom sin karriär som musiker sitter Joakim i styrelsen för två bolag: Sanna Nielsens Sound & Music AB och Dick Ramsell AB. 

Joakim Ramsell och Sanna Nielsen, 2016.

Sanna Nielsens familj – har hon barn?

Sanna Nielsen och Joakim Ramsell, välkomnade sitt första och hittills enda barn, en son, i oktober 2021.

Lästips: Sanna Nielsen har fått barn: “Livet förändrades på en sekund”

Sanna Nielsen i "Stjärnorna på slottet"

Sanna Nielsen är en av "Stjärnorna på slottet" 2023/2024. Programmet har premiär den 30 december på SVT. De andra deltagarna i programmet är Pernilla Wiberg, Caroline Af Ugglas, Mark Levengood och Marcus Samuelsson.

Sanna Nielsens lön – hur mycket tjänar hon?

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv har tagit del av, hade Sanna Nielsen en fastställd förvärvsinkomst på 644 500 kronor under 2022. Utslaget på tolv månader ger det en månadslön på 53 708 kronor.

Under 2022 hade Sanna Nielsen även ett överskott av kapitalt på 181 742 kronor.

Sanna Nielsen på Instagram

Sanna Nielsen går under användarnamnet @sannanielsenofficial på Instagram.

Läs mer: