Pernilla Wahlgren om alla tecken från Hans – orden till Linus: "Grät"

Sedan Hans Wahlgrens bortgång har närmsta familjen upplevt flera tecken som tyder på att han fortfarande är närvarande, berättar Pernilla Wahlgren i sin podcast "Wahlgren & Wistam". 

Linus Wahlgren, Hans Wahlgren och Pernilla Wahlgren.

Nyligen om beskedet att skådespelaren Hans Wahlgren gått bort i cancer. Hans blev 86 år gammal och på sociala medier har han sedan sin bortgång hyllats av många, inte minst av hans familj. 

Två av hans barn, Pernilla Wahlgren och Linus Wahlgren, samt barnbarnen Benjamin och Bianca Ingrosso är några av de som skrivit en hel del om den tragiska bortgången. 

Även Hans hustru, Christina Schollin, har uttryckt sin stora sorg på sociala medier

"Min älskade livskamrat. Sedan vi var 19 år gamla. Sorgen är oändlig. Men jag känner samtidigt sån lycka över att vi i familjen fick en så fin tid tillsammans när vi följde dig hela vägen till andra sidan….", skriver hon i ett inlägg på Instagram.  

Minnesprogram om Hans Wahlgren 

Hans Wahlgren har även hyllat i ett extrainsatt minnesprogram på Kanal 5. I hyllningsavsnittet visas bland annat utvalda delar av realityprogrammet "Wahlgrens värld". 

Familjen samlad vid avskedet 

När Hans Wahlgren gick bort var familjen samlad vid hans sida i det stora röda huset på Björkhaga. Det var en fin stund, berättar Pernilla Wahlgren i sin podcast "Wahlgren & Wistam". 

Hon berättar även att hon sedan dess fått flera tecken från sin avlidne pappa, och det ska ha börjat redan precis vid avskedet. 

Delar av familjen Wahlgren-Ingrosso.

När familjen satt vid Hans sida hade Pernilla bett sin Google-assistent att sätta på lugn musik, men den lugna musiken ska snabbt ha bytts ut till en helt annan genre: 

– Då hör det till saken att pappa hade innan sagt till mamma, för hon satt ju verkligen vid hans sida hela tiden och vakade och var med honom hela tiden. Bland det sista han sa var "nu sitter jag på perongen och väntar på tåget". 

Ville till Göteborg 

När Christina hade frågat vart tåget var påväg berättade han att det var påväg till Göteborg. I podcasten berättar Pernilla även att Hans ska ha nämnt till hennes make, Christian Bauer, att han ville till sin mamma. 

– Pappas mamma bodde i Göteborg när hon var liten, hennes mormor är uppvuxen där, tillägger Pernilla i podcasten och berättar att även hennes morfar bodde där och att det var där hennes mormor och morfar, alltså Hans mamma och pappa, träffades. 

– Göteborg har en varm plats och hans himmelrike var väl kanske att han skulle till Göteborg, säger Pernilla.  

Hans Wahlgren spelade Hamlet på Folkteatern i Göteborg. Bild från 1961.

"Så befriande"

Hon berättar om avskedet igen och beskriver hur familjen stod och kramades och grät när musiken plötsligt skiftade och låten "Oh Boy, Oh Boy, Oh Boy" kom på – en låt som Pernilla beskriver som en "riktig Göteborgsmelodi". 

– Det var så befriande. Vi började ju skratta mitt i den här gråten och bara "pappa det är ju du, du är ju så rolig". 

Benjamins låt

Därefter byts det låt igen, och den här gången är det Benjamins låt "Allt det vackra" som kommer på. 

– Då sa vi också "men pappa", och så började vi gråta igen. Det var en berg- och dalbana i känslor. Då sa vi "ja pappa vi ska leva för dig och vi vet vi har allt det vackra framför oss", säger Pernilla i "Wahlgren & Wistam". 

Hans Wahlgren, Benjamin Ingrosso och Christina Schollin.

Orden till Linus Wahlgren 

Några dagar senare kom ytterligare ett tecken från Hans, berättar Pernilla i "Wahlgren & Wistam". Det var när hennes bror Linus Wahlgren skulle ut med sina bästa vänner för att dricka gin och tonic, något Hans själv tyckte om att göra. 

– Han hade sagt till Linus att "när jag går bort då vill jag att du går ut och skålar för mig med gin och tonic". 

Christina Schollin, Linus Wahlgren och Hans Wahlgren.

"Grät och skrattade samtidigt" 

Linus och hans vänner hade slagit sig ner vid en bar och beställt tre gin och tonic, en var. De skålade för Hans och precis då kom servitrisen in med ytterligare ett glas gin och tonic till, berättar Pernilla: 

– Då säger hon "det blev något fel när jag skulle bonga in era tre gin och tonics så det blev fyra istället. Så jag bjuder på den här". 

– Då ringde faktiskt linus till mig och grät och skrattade samtidigt. 

Pernilla berättar att hon uppskattar alla små hälsningar från sin pappa: 

– Det där är ju små tecken som man bara känner så här ja men vad härligt, säger Pernilla i "Wahlgren & Wistam".