10 snabba frågor med Carin da Silva: "Stolt över oss och att vi vågar slänga oss ut"

Carin da Silva är tvåbarnsmamma, programledare, dansare och driver den populära podcasten "Våra Sanningar". Familjeliv har bjudit in henne för att svara på tio snabba frågor om familjelivet.

Carin har sönerna Theo och Max tillsammans med sin man, Niklas. Familjen har två hundar, Ridgie och Leia.

Programledaren och dansaren Carin da Silva, 37, är mamma till sönerna Theo, 8, och Max, 5. Hon är dessutom influencer och har den populära podcasten "Våra Sanningar" tillsammans med Vivi Wallin.

Carin bor sedan några år tillbaka i Bryssel tillsammans med maken Niklas da Silva, 43, deras söner och familjens två hundar. Familjeliv har ställt tio snabba frågor till Carin, som handlar om familjelivet i allmänhet och livet som mamma i synnerhet!

Läs även: Jessica Lagergren: "Familjerådgivning gav mig och barnens pappa några extra år tillsammans"

Läs även: 10 snabba frågor med Lovisa Wallin: "Viktigaste investeringen är att ta hjälp"

10 snabba frågor med Carin da Silva

1. Vad är det bästa med att vara mamma?

– Att få följa barnens resa genom livet och få sitta på första parkett.

2. Vad är det jobbigaste med att vara mamma?

– Att tålamodet prövas konstant.

3. Nämn tre saker du måste ha i ert kylskåp!

– Mjölk, yoghurt och kaviar.

4. Vilken är den sjukaste “mom shaming”-kommentaren du fått på sociala medier?

– Jag har fått en kommentarer där en kvinna hoppades att jag skulle råka ut för en bilolycka så att jag skulle se att Max skulle skadas rejält nu när vi hade satt honom i en framåtvänd bilbarnstol lite tidigare än vad som rekommenderades. Var tvungna att göra det då han kräktes efter fyra minuter då han satt baklänges...

5. Vilka egenskaper från dina föräldrar har du tagit med dig i ditt eget föräldraskap?

– Att inte bry sig om vad andra säger, inte vara rädd för att sticka ut och köra på mitt eget race.

6. Ditt bästa mammahack?

– Sänk dina förväntningar. Nej men lär barnen att tycka om kall burkmat. Då om man hamnar i till exempel bilkö och det blir panik kan man öppna en burk och barnet äter utan problem.

7. Vilka personer inspireras du mest av i livet?

– Oj svårt. Jag inspireras mycket av folk runt omkring oss i Belgien just nu. Folk kör på och är inte rädda för att flytta, byta jobb, vara lite okonventionella. Ja men de kör på helt enkelt, berättar hon och tillägger:

– Kan man säga att man inspireras av sig själv och sin familj? Jag är väldigt stolt över oss och att vi vågar slänga oss ut på nya äventyr, det vill säga flytta utomlands. Jag pendlar till Sverige var och varannan vecka en ändå får vi ihop livet på något jäkla vänster.

8. Ditt bästa tips till föräldrar som känner att de tappat gnistan i sin relation under småbarnsåren?

– This too shall pass! Man får inte glömma att småbarnsåren går över. Även om det inte känns så när man är mitt i det kommer ni snart få sova två timmar i en följd, ni kommer kunna gå ut och äta middag utan barn, kanske ta en hotellnatt. Håll ut. Och glöm inte att ge varandra vardagskomplimanger och uppskatta småsaker som er partner gör även om det bara är att torka av köksbordet efter middagen.

9. Vad önskar du att du visste innan du fick barn?

– Att andra människor har väldigt mycket att säga om dig och hur du uppfostrar ditt barn... Suck!

10. Vad gör du helst när dina barn somnat på kvällen?

– Ligger i soffan, käkar upp deras godis och tittar på en serie tillsammans med min man samtidigt som han masserar mina fötter.

Du hittar Carin da Silva på Instagram här!