10 snabba frågor med Lovisa Wallin: "Viktigaste investeringen är att ta hjälp"

Familjeliv har bjudit in influencern och tvåbarnsmamman Lovisa Wallin för att svara på tio frågor om föräldraskap – och vilken produkt hon alltid har i sitt kylskåp.

Lovisa Wallin är tvåbarnsmamma, influencer och poddare.
Lovisa Wallin är tvåbarnsmamma, influencer och poddare.

Lovisa Wallin, 28, är influencer och mamma till Todd, 3, och Tintin, 1, som hon har tillsammans med sin sambo, Buster Reuterswärd, 30. Hon driver också podcasten "Måndagsvibe" med influencerkollegan Hanna Friberg.

Familjeliv har bjudit in Lovisa, även kallad "Lojsan", för att berätta om sitt föräldraskap – vi avhandlar allt från "mom shaming", vad som är det jobbigaste med att vara mamma och så avslöjar hon sitt bästa mammahack!

Läs mer: 10 snabba frågor med Sofia "PT-Fia" Ståhl

10 snabba frågor med Lovisa "Lojsan" Wallin

1. Vad är det bästa med att vara mamma?

– Det kanske är väldigt ego men jag älskar att hämta dem på förskolan, se deras miner och höra deras rop på mig när jag kommer innanför dörren. Det kanske inte är det bästa generellt med att vara mamma men definitivt det bästa på hela dagen. Svaret är nog egentligen kärleken de ger mig, för den är verkligen villkorslös.

2. Vad är det jobbigaste med att vara mamma?

– Det är i mitt fall att inte känna sig tillräcklig och närvarande. När jag är på jobbet tänker jag på barnen och när jag är hemma tänker jag på jobbet, det är en svår balans. Och självklart det dåliga samvetet man kan få efter man tappat humöret, usch vad hemskt det är!

3. Nämn tre saker du måste ha i ert kylskåp!

– Vi är hemska på att handla och tänka på vad vi ska ha i kylen, så det enda som alltid finns där är havremjölk.

4. Vilken är den sjukaste “mom shaming”-kommentaren du fått på sociala medier?

– Gud jag minns nog inte det, skakar av mig det mesta direkt och tar inte illa upp. Men en gång skrev en mamma, som under en lång tid tryckt ner mig som mamma, att hon anmält mig till socialen. Hon ansåg att jag inte tog hand om mina barn då jag var ute och festade en kväll. Nej jag blev så arg och ledsen.

5. Vilka egenskaper från dina föräldrar Har du tagit med dig i ditt eget föräldraskap?

– Hönsmamma, mina föräldrar är och var helt sjukt rädda av sig eller kanske främst rädda om mig. De har alltid tänkt på det värsta som kan hända och jag ser den egenskapen hos mig själv mer och mer.

6. Ditt bästa mammahack?

– Ett tips jag tycker fungerar så bra och som jag ger till alla mammor som vill sluta amma: Åk och ta in på hotell och låt pappan ta nattjobbet så bebisen inte känner lukten av mjölken.

7. Vilka personer inspireras du mest av i livet?

– Jag älskar att följa mammor som också inspirerar med jobb och liknande. Jag har nyligen blivit besatt av Jennifer Lopez.

8. Ditt bästa tips till föräldrar som känner att de tappat gnistan i sin relation under småbarnsåren?

– Det är ju väldigt lätt att hamna i det här att man bara är föräldrar. Det enda man gör är att ta hand om barn, laga mat, tvätta, städa, fixa och dona. Något vi har gjort väldigt bra är att vi tar tid för varandra, säger Lovisa och tillägger:

– Vi går ut och äter själva och med våra kompisar varje vecka, har filmkvällar mitt i veckan efter barnen somnat och gör framtidsplaner med varandra. Så den viktigaste investeringen är nog att ta hjälp av nära och kära så ni får tid ihop.

9. Vad önskar du att du visste innan du fick barn?

– Jag hade inga förväntningar på det här äventyret. Jag hade inte ens reflekterat vad det innebar att skaffa barn utan det bara skedde, vilket kanske är konstigt när man tänker på det, säger hon och fortsätter:

– Jag kan dock känna att jag önskat att fler pratat om att man inte alltid mår bra efter sin förlossning. När Todd kom kände jag mig väldigt ensam och ledsen, grät ofta och visste inte varför jag var så ledsen när jag precis fått den mest underbara sonen. Har förstått i efterhand att de var en besvikelse över förlossningen, som blev kejsarsnitt, och hur tiden efter kejsarsnittet var.

10. Vad gör du helst när dina barn somnat på kvällen?

– Lägger mig raklång i soffan, äter middag och kollar på en bra gammal film.

Du hittar Lovisa Wallin på Instagram här!