11-åriga Hasan flydde ensam – lyckades tack vare telefonnumret på sin hand

En elvaårig ukrainsk pojke flydde över 90 mil – utan sina föräldrar. Men pojken var utrustad med fyra saker, däribland ett telefonnummer på sin hand, som till slut hjälpte honom att komma i tryggt förvar.

En elvaårig pojke flydde från kriget i Ukraina, utan sina föräldrar men med ett nummer på handen som hjälpte honom att komma i säkerhet.
En elvaårig pojke flydde från kriget i Ukraina, utan sina föräldrar men med ett nummer på handen som hjälpte honom att komma i säkerhet.

Över en miljon ukrainare har flytt från kriget. En av dem är Hasan, en elvaårig pojke som, alldeles ensam, tagit sig över 90 mil från staden Zaporizhzhya i sydöstra Ukraina för att korsa gränsen till Slovakien.

Föräldrarna skrev ett telefonnummer på pojkens hand

Pojkens mamma, som var tvungen att stanna kvar i Ukraina för att ta hand om en sjuk släkting, hade utrustat honom med fyra saker: en ryggsäck, en plastpåse, ett pass och ett telefonnummer skrivet på hans hand.

I ett uttalande från det slovakiska inrikesministeriet uppgav de att det var tack vare numret som hans mamma skrivit på sin sons hand som personalen på plats vid gränsen kunde kontakta hans släktingar i Slovakien, som senare kunde ta honom i tryggt förvar.

Läs mer: Barnpsykologen: Så pratar du med ditt barn om kriget i Ukraina

Fick mat och dryck av volontärer

Enligt slovakiska myndigheter tog volontärer hand om Hasan och gav honom mat och dryck.

“Han charmade alla med sitt leende, mod och beslutsamhet.”, uppgav det slovakiska inrikesministeriet i ett uttalande.

Källa: TheSun