Bingo Rimér om vaccin och fertilitet: Förstår att kvinnor är oroliga

Bingo Rimér uttrycker sina tankar och åsikter om vaccin mot covid-19.

Bingo Rimér uttrycker sina tankar och åsikter om vaccin mot covid-19.
Bingo Rimér uttrycker sina tankar och åsikter om vaccin mot covid-19.

Fotografen och entreprenören Bingo Rimér är minst sagt populär på sociala medier. Han har över 200 000 följare på sin Instagram där han dagligen delar med sig av sin vardag, men också sina åsikter.

Bingo Rimér om vaccinering och fertilitet

Under onsdagen publicerade Bingo Rimér en bild på sin ex-fru, Katrin Zytomierska, där hon står höggravid i ett kök. Under bilden ger sig fotografen in i debatten kring om man som gravid, eller om man vill bli gravid, ska vaccinera sig mot covid-19. Han uppmärksammar bland annat att det ofta diskuteras om huruvida vaccinet ger konsekvenser för kvinnors och mäns fertilitet, trots att de är godkända:

“Det finns ingenting som tyder på att vaccinerna sig mot covid-19 skulle kunna påverka kvinnors eller mäns fertilitet. Alla läkemedel och vacciner som godkänns har genomgått en rad olika studier för att kartlägga eller utesluta olika risker.", skriver han och tillägger:

"Men ändå hamnar man i diskussioner om vaccinet och huruvida det kan få allvarliga konsekvenser för just kvinnor.”

Förstår att kvinnor är oroliga

Men trots hans förtroende för vaccinet mot covid-19 uttrycker han sin empati för kvinnor som är oroliga att deras menscykel och fertilitet ska påverkas av vaccinet:

“Jag förstår verkligen om det finns kvinnor där ute som är oroliga för att ta sprutor med vaccin om det skulle påverka menstruation och i förlängningen kanske även fertiliteten.”

Bingo Rimér om att få barn: “Vi fick kämpa”

Bingo Rimér delar även med sig av sina tankar från tiden när han och Katrin Zytomierska försökte skaffa sitt andra barn, och menar att det inte gick lika lätt som med deras första:

“Jag kommer ihåg när jag och Katrin planerade att skaffa Rambo men inte fick till det så där lekande lätt som vi lyckades med Ringo. Vi fick kämpa och försöka pricka rätt.", skriver han.

Bingo Rimér ställer sig frågande till om han, under perioden då han och ex-frun försökte få barn, då skulle vara positivt inställd till covid-19-vaccinet:

“Under den perioden så hade jag nog varit tveksam till en spruta om det samtidigt hade cirkulerat olika missuppfattningar, myter och ren desinformation om vaccinet.”