Borde det finnas kriterier för att få skaffa barn?

Att skaffa barn är ett livsavgörande beslut som kräver ansvar och förberedelse. Där kan man ha olika uppfattningar om vilka kriterier som bör uppfyllas innan man tar steget att bli förälder.

Genrebilder. Foto: Pexels
Genrebilder. Foto: Pexels

Det är viktigt att komma ihåg att kriterier för att skaffa barn är mycket personliga och varierar från individ till individ. Vissa människor kanske har en tydlig uppsättning kriterier, medan andra kanske inte lägger lika stor vikt vid specifika krav. Här får vi ta del av en forumanvändares kravlista som hen tycker att man måste uppfylla innan man skaffar barn.

Kriterier för att få skaffa barn?

Forumanvändarens frågeställning lyder:

"Ibland undrar jag vilka låga kriterier folk har för att skaffa barn, i synnerhet unga människor. Mina kriterier för att skaffa barn är:

  • Man MÅSTE ha fyllt minst 30 år
  • Man MÅSTE ha jobb (behöver inte vara fast jobb, bara det ger rätt till SGI)
  • Körkort är ett MÅSTE
  • Behöver inte vara gift, men man ska ha levt ihop under samma tak i MINST 3 år.
  • Städade värderingar
  • Bo tillräckligt stort vare sig det är hus, lägenhet, radhus eller what so ever. Bryr mig inte om formen på bostad, om man hyr eller äger, bara det täcker familjens behov.
  • Man ska inte röka, lida av psykisk ohälsa eller ha problem med alkohol.

Vilka kriterier har ni för att kunna skaffa barn?"

Andra forumanvändare tycker följande i frågan:

"Varför måste man ha fyllt 30? Man kan väl ha en fullt ordnad tillvaro innan dess?Att ha en försörjning kan jag hålla med om. Körkort har jag inte haft eller haft behov av i stan. Vi bodde även trångt när barnen var riktigt små men men plan om att flytta till större vilket vi också gjorde. Men de led knappast av att inte ha egna rum när de var under året. Vi hade bott ihop i två år och varit tillsammans i tre. Det har funkat fint."

"Varför är det viktigt?"

"Varför måste man vara gammal när man föder barn enligt dig? Det ökar risken för sjukdomar och komplikationer hos både mamma och barn dessutom minskar fertiliteten med åldern."

"Jag har inte körkort och har aldrig känt ett behov av det heller. Varför är det viktigt att jag har det enligt dig?"

"Håller inte med"

"Håller inte med, finns Många unga föräldrar som är jätteduktiga med sina barn. Handlar ju om hur pass mogen och redo man är, och är man inte det ändras det normalt när man får barn, man anpassar sig helt enkelt efter de barn man får, om man är en skapligt fungerande person. Ditt barn blir din viktigaste prioritet."

"Det är ju bra att ha en inkomst men en del fastnar liksom och har svårt att få till det, skulle de inte få skaffa barn då alltså?Visst, det är bra att ha körkort men alla som har det har inte råd med en bil. Så då spelar det ju mindre roll.Nu för tiden kan man skaffa ungar utan en pappa, hört talas om insemination på singelkvinnor? Vad du anser är "städade värderingar" är skitvärderingar för någon annan..."

"Mina egna kriterier är
1. Stabil ekonomi (regelbunden och bra inkomst)

2. Stabilt boende

3. Stabil relation

4. Inga missbruksproblem"

Läs hela tråden här och tyck till!