Fler kommuner stoppar jul- och luciafirande – inga föräldrar välkomna

På grund av den ökade smittspridningen och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer har grundskoleförvaltningen i Göteborg nu beslutat att luciatåg och julavslutningar ska firas utan föräldrar eller annan publik.

Grundskoleförvaltningen i Göteborg meddelar att föräldrar inte får närvara vid luciatåg och julavslutningar.

På grund av det rådande smittoläget och de nya rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten och regeringen presenterade under tisdagens presskonferens, har grundskoleförvaltningen i Göteborg beslutat att årets lucia- och julfiranden som planerats framöver ska firas utan publik. Beslutet gäller alla grundskolor i Göteborg och innebär att vårdnadshavare inte får medverka under barnens luciatåg eller julavslutningar, rapporterar GP.

– På grund av smittoläget och utefter de rekommendationer som vi fått från smittskyddet i Västra Götaland så har vi beslutat att inte ha luciafirandet och julavslutning med vårdnadshavare, säger Marie Åhman, kommunikationschef på grundskoleförvaltningen i Göteborg, till GP.

Skåne ställer in luciatåg och julavslutningar

Men det är inte bara i Göteborg som det beslutats om att ändra kommande lucia- och julfiranden. Tidigare i veckan kom besked om att Smittskydd Skåne uppmanar alla skolor i Skåne att ställa in sina planerade luciatåg och julavslutningar.