Författaren Cassandra Brunstedt: "Vägrar låta påhittade begränsningar hålla mig tillbaka"

Tidigare chefredaktör, tvåbarnsmamma och författare till flera succéböcker är bara några av de saker som Cassandra Brunstedt står bakom. Nyligen släpptes Lyckliga gatan tur och retur, uppföljaren till Brunstedts hyllade debutroman En enkel till Indien, som precis som debuten skrevs klart under tiden hon var föräldraledig.

Cassandra Brunstedt har skrivit böckerna En enkel till Indien och Lyckliga gatan tur och retur.
Cassandra Brunstedt har skrivit böckerna En enkel till Indien och Lyckliga gatan tur och retur.

I fjol debuterade författaren Cassandra Brunstedt med romanen En enkel till Indien. Boken visade sig bli en succé bland läsarna, och under våren släpptes uppföljaren, Lyckliga gatan tur och retur, som även den tagits emot med öppna armar av läsarna.

I Lyckliga gatan tur och retur får läsarna följa med när bokseriens huvudkaraktär Ella startar upp ett skärgårdsretreat på Hilmarsö. Detta efter att Ella kommit hem från sin livsomvälvande resa till Indien. Men ingenting blir som hon tänkt, och Ella stöter på en del utmaningar som bidrar till att det harmoniska liv hon föreställt sig i skärgården blir långt ifrån just det.

I samband med vårens boksläpp har Familjeliv pratat med Cassandra Brunstedt om författandet av den andra boken – som precis som debutboken blev till under tiden hon var gravid och föräldraledig – och vad som fick henne att ta steget och satsa fullt ut på sin författarkarriär.

Cassandra Brunstedt med sonen Clint.
Cassandra Brunstedt med sonen Clint.

Cassandra Brunstedt har skrivit romaner under sina graviditeter och föräldraledigheter

Cassandra Brunstedts första roman blev klar under tiden hon var föräldraledig med sin förstfödde son, Hamilton. Planen var att bli klar lagom till att bebis ville komma ut, men så blev inte fallet. En enkel till Indien fick skrivas klart efter sonens födsel, vilket även blev fallet när uppföljaren skrevs. Lyckliga gatan tur och retur blev klar med Cassandras andra son, Clint, utanför magen.

– Som tur är hade jag en bra förlossning och var rätt pigg snabbt efteråt. Det var sommar och sol och jag tog tillvara på alla sovstunder och skrev och skrev och skrev, berättar Cassandra Brunstedt.

Cassandra Brunstedt skrev sin andra roman när hon var gravid och efter sin sons födsel.
Cassandra Brunstedt skrev sin andra roman när hon var gravid och efter sin sons födsel.

"Aldrig låtit rädslorna styra mig"

Du har ju både en framgångsrik karriär bakom dig och en pågående sådan, hur vågar du kasta dig ut?

– Jag har funderat en del över det där. Jag är nog väldigt modig och livrädd på samma gång, mest hela tiden men lever själv mycket efter att mod inte handlar om att inte vara rädd, utan om att göra det ändå, säger Cassandra och fortsätter:

– Jag har varit rädd för i stort sett allt som kommit min väg genom åren, men aldrig låtit rädslorna styra mig i någon riktning jag inte velat gå. Bara en sån sak som att föreläsa tyckte jag var hur läskigt som helst i början, men när jag fick förfrågningar tackade jag ja utan att tveka.

Jag vägrar låta påhittade begränsningar hålla mig tillbaka och vet hur farligt det är när vi börjar lyssna för mycket på våra hopdiktade sanningar om oss själva som ofta säger att vi inte är bra nog.

Cassandra Brunstedt är författaren bakom böckerna En enkel till Indien och Lyckliga gatan tur och retur.
Cassandra Brunstedt är författaren bakom böckerna En enkel till Indien och Lyckliga gatan tur och retur.

Cassandra Brunstedt: "Frågar du mig vinner alltid trägen"

Du är en kraftfull magnet som drar till dig allt du sänder ut och siktar du mot stjärnorna är chansen skyhög att du åtminstone hamnar i trädtopparna, där utsikten inte heller är dum.

Cassandra Brunstedts framgångsrecept grundar sig i att man ska våga drömma stort. Så stort att du inte tror att det är möjligt, långt utanför boxen. Hon själv har haft framgångsrika titlar som hon själv, som småstadstjej, inte kunde föreställa sig skulle bli hennes.

– En gång i tiden var det helt och hållet otänkbart, för en liten småstadstjej från Norrland som inte kände en kotte i Stockholm när jag flyttade hit, att jag skulle jobba med stora fredagsunderhållningsprogram på TV, vara chefredaktör för modemagasin och VD innan jag fyllde 30. Idag hör det min bakgrund till och nu har jag nya helt orealistiska drömmar att förverkliga.

– Jag vill arbeta heltid med att skriva böcker, köpa hus i Spanien, vara deltagare i Let's Dance, gästa Oprah och att Reese Witherspoon lyfter mina böcker i hennes bokklubb, för att nämna några saker. Allt låter helt och hållet otänkbart i mina egna öron men det struntar jag i, säger hon och tillägger:

– Det står ändå uppskrivet på min vision board som sitter uppsatt i garderoben där jag ser den varje dag och hittills har det mesta på mina tidigare sådana gått i uppfyllelse. Vissa drömmar kräver såklart mer tid än andra, men frågar du mig så vinner alltid trägen.

Cassandra Brunstedt står även bakom boken Lyckomanualen, som hon skrivit tillsammans med Therésia Franklin.

Du hittar Cassandras böcker här.

Du hittar Cassandra på Instagram här.