Jessica Wahlgren om förlossningsskadan: "Ska jag riskera att bajsa på mig?"

Make up-artisten Jessica Wahlgrens första förlossning höll på att få ordentliga konsekvenser. I podcasten "Jessica & Hanna – Å andra sidan" berättar hon om förlossningen och om förlossningsskadan hon drabbades av.

Jessica Wahlgren, 47, har två barn, Linn och Colin, tillsammans med Linus Wahlgren, 45.

I det senaste avsnittet av "Jessica & Hanna – Å andra sidan" kommer Jessica Wahlgren, 47, och Hanna Hedlund, 47, in på ämnet förlossningsskador, vilket får Wahlgren att öppna upp om sin egen förlossning.

– På riktigt har jag skämtat mycket om att min ringmuskel gick sönder, säger hon i podcasten.

Jessica Wahlgren öppnar upp om sin förlossning

Jessica Wahlgrens första förlossning, med dottern Linn, gick inte helt rätt till. Enligt henne berodde det på att hon hade en oerfaren barnmorska, vilket en annan mer erfaren barnmorska ska ha upptäckt och därför "knuffat bort" den andra barnmorskan för att själv ta över arbetet.

För att få ut bebisen behövde de använda sugklocka och klippa en hel del för att sedan pressa ut bebisen, berättar Wahlgren.

– Då gick jag sönder. 75 procent av ringmuskeln gick sönder, berättar hon och tillägger att det krävdes fyra timmar för att sy ihop henne efter förlossningen.

Jessica Wahlgren berättar att läkaren som sydde ihop henne ska ha sytt så bra att barnmorskan, som undersökte henne på återbesöket, inte kunde se ett spår från förlossningen. Detta trots att barnmorskan reagerade starkt när hon läste i Jessicas journal om hur förlossningen gått till.

Läs mer: Pernilla Wahlgren om husbyggarna: ”De är ju som mina barn”

Blev rädd för att skaffa ett till barn

Förlossningsupplevelsen påverkade henne så pass mycket att hon kände sig avskräckt inför att föda ett till barn.

– Jag ville absolut inte skaffa barn nummer två, för jag var livrädd.

Jessica Wahlgren: "Ska jag riskera att bajsa på mig?"

En av anledningarna till att hon kände rädsla inför en till förlossning var att hon blivit tillsagd att om ringmuskeln går sönder en gång till, då finns det en risk att hon blir inkontinent.

– Att kissa på sig när man hoppar studsmatta eller sådär är illa nog. Det kan ju kännas jättejobbigt, men det finns mycket olika tekniker för att fixa till det, säger hon och fortsätter:

– Men just ringmuskeln kändes bara såhär, men gud ska jag riskera att bajsa på mig?

Därför kämpade Jessica för att få föda sitt andra barn med kejsarsnitt, vilket hon efter mycket om och men, fick göra.

Idag har Jessica Wahlgren barnen Linn och Colin tillsammans med Linus Wahlgren, 45.