Lärare: “Fucking jävla 5-åringar” – videon spreds på sociala medier

En lärare på en skola i Malmö fick ett utbrott på en niondeklass. Utbrottet spelades in och spreds sedan på sociala medier.

Lärare fick utbrott på elever i niondeklass. Klippet spelades in och spreds på sociala medier.
Lärare fick utbrott på elever i niondeklass. Klippet spelades in och spreds på sociala medier.

Vad tycker du?

Var det rätt att sprida videon? Berätta vad du tycker HÄR.

En lärare på Neptuniskolan i Malmö fick ett utbrott på en niondeklass. Under utbrottet kallade läraren eleverna för “fucking jävla 5-åringar”.

Utbrottet spelades in – sprids nu på sociala medier

Lärarens utbrott spelades in då det hela skedde när en av eleverna spelade in en genomgång på en skoldator. Klippet spreds sedan på sociala medier – av en förälder.

– Jag står för att jag spred klippet på sociala medier, säger Margareta Gutowska som är förälder till ett av barnen i niondeklassen, till SVT.

Läraren har sagt upp sig

Händelsen resulterade i att läraren sa upp sig. Dessutom har ett antal elever i klassen fått en varning för att de filmade i klassrummet, vilket enligt rektorn är emot skolans regler.

– Jag tar elevernas parti för att ingen annan gör det. De har bett om hjälp från rektorn, men nu säger han att det är mitt fel att en lärare har sagt upp sig, säger Margareta Gutowska.

Neptuniskolans rektor, Pär Jonsson, vill enligt SVT inte kommentera händelsen, men meddelar: “Vi har nolltolernas mot kränkningar och olämpligt beteende. Detta gäller både medarbetare och elever”.

"Som vilka 15-åringar som helst"

Niondeklassen ska ha bytt lärare inom ämnet som den berörda läraren undervisar i flera gånger under kort tid, men föräldern Margareta Gutowska menar att “eleverna är som vilka 15-åringar som helst”.