Mariette slår tillbaka mot hatkommentarerna: "Föräldraskap har inget med biologi att göra"

Mariette har sedan hon fick barn fått utstå en mängd elaka kommentarer från personer som tycker sig ha rätten att kommentera och klanka ner på hennes och hennes frus föräldraskap. Nu slår Mariette tillbaka mot hatkommentarerna.

Mariette har sedan hon fick barn fått utstå en mängd elaka kommentarer från personer som tycker sig ha rätten att kommentera och klanka ner på hennes och hennes frus föräldraskap.
Mariette har sedan hon fick barn fått utstå en mängd elaka kommentarer från personer som tycker sig ha rätten att kommentera och klanka ner på hennes och hennes frus föräldraskap.

Artisten Mariette har fått utstå en hel del kritiska kommentarer sedan hon blev mamma. Tidigare i år fick artisten och hennes fru, Isabelle Hansson, hem ett brev från socialtjänsten där det framgick att anmälaren oroade sig för att parets son, Dante, inte fick tillräckligt mycket uppmärksamhet av sina föräldrar. Mariette uppmärksammade brevet på sin Instagram och avvisade då samtliga spekulationer kring att föräldraparet inte tog hand om sonen.

Läs mer: Nyblivna mamman Mariette har blivit anmäld till socialtjänsten

Mariette slår tillbaka mot hatkommentarerna

I ett inlägg på Instagram berättar artisten att hon fått utstå en mängd olika kommentarer från personer som vill uttrycka sina känslor inför hennes och Isabelles föräldraskap.

"Ni är så egoistiska som tar ert barn ifrån rätten att ha en pappa", ska en person ha skrivit.

"Ännu ett rotlöst barn, ni är vidriga" och "Hur ska era barn bli lyckliga utan en pappa" är ytterligare kommentarer som artisten mottagit.

I ett inlägget, där hon skriver "föräldraskap har ingenting med biologi att göra", kommenterar Mariette påståendena:

"Om vi alla tar några steg tillbaka från de normer vi blir matade med i samhället, så är väl ändå "pappa" en titel mannen bör göra sig förtjänt av och har ingenting med biologi att göra? Jag anser att det är ett ord vi använder oss av för att titulera en manlig förälder.", skriver hon.

Mariette tillägger att det inte verkar uppstå några frågetecken när ett heterosexuellt par skaffar barn med hjälp av donation:

"Trots att det inte pratas mycket om det, så är det vanligt att heterosexuella par får hjälp av donation och då är det ju inget snack om att barnet har två pappor? I de fallen är det den närvarande föräldern som är pappan. Vad är skillnaden?"

Stöttas av följare

Men bland kommentarerna finns också en mängd kommentarer från personer som hyllar parets föräldraskap och som inte alls håller med de som tycker illa om hur de lever sitt liv.

"Tänk så många som tar sig rätten att tycka en massa om hur andra lever. Huvudsaken är väl att barn känner sig älskade?!", kommenterar en person.

"Gör så ont i mitt hjärta att ni får stå ut med dessa kommentarer.", skriver en annan.