Petra Mede om mammarollen – och självförtroendet som tvåbarnsmamma

När Petra Mede gästar Bianca Ingrossos talkshow berättar hon om hur hennes självförtroende stärkts sedan hon blev tvåbarnsmamma.

Petra Mede berättar om livet som mamma till döttrarna Paula och Adeline.

Petra Mede berättar om livet som mamma till döttrarna Paula och Adeline.


Det var i somras som Petra Mede, 52, välkomnade sitt andra barn, dottern Paula, till världen. I samband med att hon avslöjade sin graviditet i våras berättade hon att det inte finns någon pappa med i bilden. När Petra Mede gästade "Söndagsintervjun i P1" tidigare i år fick hon frågan om hur graviditeten blev till, och förmedlade då klart och tydligt att hon inte vill lämna ut några detaljer:

– Det pratar jag inte om, det är privat. Men till alla kvinnors och jämställdhetens stora glädje så är det ju nya tider nu. Nu kommer det ju inte bara bli äldre pappor, utan även mammor är äldre. Med tekniken så är det ju möjligt.

Blev nyligen tvåbarnsmamma

Under intervjun kommenterade hon även det faktum att hon valt att skaffa barn i en ålder som är högre än genomsnittsåldern vid barnafödande i Sverige:

– En sak som naturligtvis är säkert är ju att jag inte kommer vara med lika längre som mina föräldrar när det gäller barnbarn. Det är ju ett faktum, sa Petra Mede då.

Läs mer: Nour El Refais bebislycka: "Känner att det är vår bebis"

Petra Mede om mammarollen

När Petra Mede gästar Bianca Ingrossos talkshow "Bianca" under fredagen kommer mammarollen upp på tapeten igen, varpå Mede berättar att hon har mycket bättre självförtroende idag än vad hon hade när hon blev mamma för första gången, då med dottern Adeline.

– Det är ganska bra (självförtroendet, red. anmärkning), säger Petra Mede och tillägger:

– Jag tänker att jag var mycket mer orolig första gången.