Vanessa Lindblad slutar podda med Rebecca Stella: Missat tid med familjen

Vanessa Lindblad och Rebecca Stella Simonsson har poddat tillsammans i flera år. Men i det senaste avsnittet kommer poddkollegorna med beskedet att de inte längre kommer vara poddkollegor. "Vanz kommer tacka för sig, jag kommer växla upp", säger Rebecca Stella i avsnittet.

Vanessa Lindblad har valt att sluta podda med Rebecca Stella Simonsson.
Vanessa Lindblad har valt att sluta podda med Rebecca Stella Simonsson.

Rebecca Stella Simonsson, 36, och Vanessa Lindblad, 37, har podcasten "Rebecca och Vanessa – Nu börjar livet" tillsammans. Men i måndagens avsnitt avslöjar poddkollegorna att de ska avsluta sin gemensamma poddkarriär.

Därför väljer Vanessa Lindblad att sluta podda med Rebecca Stella

I avsnittet berättar att Vanessa Lindblad att hon tycker att det har börjat bli jobbigt att vara så pass offentlig med stora delar av sitt liv då flera i hennes omgivning drabbats av mycket hat och åsikter kring saker de yttrat sig om.

Läs mer: Vanessa Lindblads bekännelse – vill byta namn på 2-åriga dottern

"Jag vill inte hamna där. Det är också så att jag börjar känna mig mer och mer obekväm att prata om mitt liv varje vecka.", säger Lindblad i podcasten.

Det var redan i våras som Rebecca Stella fick beskedet att hennes poddkollega ville sluta podda, berättar Vanessa.

"Missat barnens nattningar"

Men det är inte bara känslan av att inte vilja dela med sig som ligger bakom Vanessas beslut att sluta podda. Det handlar även om att inspelningen av podcasten tar tid från hennes barn.

"Någonting som jag verkligen vill poängtera är att jag slutar inte endast för pressen av den här podden. Jag slutar för att jag inte har passionen kvar för podden och det har också att göra med att... Jag vet inte om det hade varit annorlunda om vi hade setts i en studio på arbetstid.", säger hon och tillägger:

"Jag tycker att det har varit jobbigt att podda på middagstid från familjen och ibland har jag missat barnens nattningar och det är också en grej."

Rebecca Stella fortsätter podda

Men trots att ena halvan av podcasten bestämt sig för att sluta kommer den att fortsätta. I avsnittet meddelar Rebecca Stella att hon kommer att fortstätta driva podden med en eller flera andra personer. Dessutom kommer antalet avsnitt per vecka öka från ett avsnitt till två.

"Vanz kommer tacka för sig, jag kommer växla upp.", säger Rebecca Stella i avsnittet.

Vanessa Lindblad har barnen Matteo, 5, och Mila, 2. Rebecca Stella har sonen Dion, 4.