8 roliga och kreativa idéer för att avslöja en graviditet

Lyckan att få veta att ett barn är på väg är fantastisk. Men hur ska man gå till väga för att berätta? Här hittar ni 8 roliga och kreativa sätt att dela med er av den underbara nyheten till nära och kära – låt dig inspireras!

Avslöja graviditeten på ett roligt och kreativt sätt. Foto Isabell Hult/Unsplash
Avslöja graviditeten på ett roligt och kreativt sätt. Foto Isabell Hult/Unsplash

Fram tills nu kanske det varit en hemlighet mellan dig och sambon. 12 långa veckor har gått och nu minskar risken för missfall. Det är då många väljer med att gå ut med att man väntar barn.

Att avslöja en graviditet kan vara nervöst och spännande, vi tipsar om hur man kan berätta för nära och kära på ett lättsamt och roligt sätt.

1. Ultraljudsbilden på tårtan

Är det snart dags för kalas? Överraska dina gäster genom att beställa ultraljudsbilden i marsipan och lägg överst på tårtan. Det lär garanterat förvåna era gäster innan de tar en bit.

2. Ge bort en bebispryl

Det må se ut som vilken present som helst, men att få en snuttefilt i 50 års present kanske är konstigt – tills poletten trillar ner.

3. Lägg ut en rolig bild

Att lägga ut en bild på sociala medier kanske är det vanligaste sättet att “komma ut” med sin graviditet, och det enklaste sättet dessutom för där når vi ju verkligen alla. Om du inte vill lägga ut den klassiska ultraljudsbilden så kan man ju alltid skoja till det lite med en rolig bild.

4. Låt syskonen berätta nyheten

Det kan ju bli hur galet som helst om man har små barn, men tänk vilket roligt ögonblick det kan bli.

5. Säg det med ett klädesplagg

Det finns många roliga t-shirts att beställa på nätet med avslöjande texter. Ha på dig plagget och vänta tills någon reagerar.

6. Bjud in till spelkväll

Låt gästerna gissa när du och sambon med charader berättar att ni väntar barn.

7. Gå händelserna i förväg

Ge bort en napp med lappen “Kan ni ta ha den här hos er tills jag kommer på besök, min mamma kommer säkert glömma min hemma”

8. En bulle i ugnen

När du har bjudit hem kompisgänget, lägg in en bulle i ugnen och se vem som reagerar först.

Hoppas ni blev inspirerade och stort lycka till med avslöjandet. Kom ihåg att vara beredd på alla tänkbara reaktioner och njut av ögonblicket. Det är något ni alltid kommer att minnas.