Efter sonens födsel – Ciara Zelmerlöw visar upp ärlig och avklädd bild

Ciara Zelmerlöw har precis blivit mamma för tredje gången och med det delar hon med sig av en bild av hur hennes kropp ser ut efter förlossningen. Och bilden, den väcker känslor – inte minst för självaste Instagram.

Måns och Ciara Zelmerlöw har precis välkomnat sitt andra barn tillsammans. Ciara Zelmerlöw vill visa upp en realistisk bild av hur man ser ut efter att man precis fött barn.
Måns och Ciara Zelmerlöw har precis välkomnat sitt andra barn tillsammans. Ciara Zelmerlöw vill visa upp en realistisk bild av hur man ser ut efter att man precis fött barn.

Tidigare i veckan välkomnade Måns och Ciara Zelmerlöw sonen Ossian Matteus Zelmerlöw till världen. Efter födseln har paret delat med sig av flera bilder på nyfödde Ossian, samt delat med sig av de känslor som följt efter bebisens ankomst.

Ciara Zelmerlöw delar med sig av naken och ärlig bild av kvinnokroppen efter sonens födsel

Nu har den nyblivna trebarnsmamman även delat med sig av en bild där hon står, enbart iklädd de klassiska "nättrosorna" man erbjuds vid förlossning, med budskapet att normalisera hur kroppen faktiskt ser ut strax efter en förlossning.

Men bildpubliceringen från nyförlöste Ciara kom inte utan hinder på vägen. I inlägget skriver hon att hon tidigare försökt att dela bilden på Instagram, men att den då blivit borttagen av just Instagram.

Läs mer: Efter missfallen – Måns och Ciara Zelmerlöw väntar barn igen: "Livrädd"

"Kom igen @instagram. Gör om och gör bättre och låt kvinnor vara verkliga, gravida, postpartum, dallriga och vackra!"

Uppmanar andra att också dela med sig

I och med inlägget uppmanar hon även andra kvinnor att dela med sig av bilder på sin kropp efter förlossning.

"Hur får vi det här normaliserat? Snälla dela era absoluta och "excplicita" bilder på era postpartum-kroppar, och tagga mig, så kan jag reposta dem."

Men trots att Instagram verkar vilja göra allt för att få bilden borttagen verkar åtminstone hennes följare hålla med den nyblivna trebarnsmamman om att kvinnokroppen efter förlossning måste få synas och på så sätt normaliseras.

På Ciara Zelmerlöws Instagram Story syns nu flera kvinnor som väljer att dela sina postpartum-kroppar för att både hylla och normalisera den.

"Verkligheten måste delas och inte censureras.", skriver en av hennes följare.