10 tecken – på att din man blivit en gubbe

Har din man blivit en gubbe? Familjeliv listar 10 tecken.

Man eller gubbe? Ta reda på det här!
Man eller gubbe? Ta reda på det här!

Hur underbart hade ni det förut tillsammans! Din karl var ständigt nyfiken och beredd att hitta på nya grejer. Nu sitter han mest i soffan och tanken har börjat gro: börjar han förvandlas till en gammal gubbe?

10 tecken på att din man förvandlats till en gubbe

Stämmer det här in på din man? Då är han numera en gubbe.

1. Opassande, burdusa kommentarer

Din man slänger ur sig opassande kommentarer, utan att tänka på konsekvenserna. Ofta är de lite burdusa, kanske lite väl tjuriga. Försöker vara mer ungdomlig än vad han egentligen är.

2. Hår överallt – utom på huvudet

Han har börjat få hårväxt i både näsan och öronen, men däremot fått mindre hår på huvudet! Du försöker få honom att bry sig. Men det gör han inte.

3. Han byter inte kläder lika ofta

Du får påminna din man om att byta kläder. Och när han väl byter till ett annat plagg – så är det snarlikt det andra plagget han bar.

4. Grinig och lättirritabel

Han irriterar sig mer över småsaker och blivit väldigt grinig. Han kan gå och muttra i flera dagar över saker du har sagt eller gjort som tidigare inte hade någon betydelse.

5. Han luktar inte längre fräääscht

Han som tidigare alltid ville lukta fräscht, just för din skull. Nu är det visst annorlunda... Nu måste du påminna honom att spreja på någon god parfym och göra sig av med gamla herrparfymer som DU gav honom för flera år sedan... Och han förstår inte vitsen med att köpa dyra deos.

6. Han mansplainar allt och alla

Han vill förklara för alla hur saker och ting ligger till – särskilt för yngre kvinnor. Du skäms, men han tycker bara att han är hjälpsam.

7. Han sitter bara hemma

Han vill bara vara hemma, om han själv fick välja. Allt du föreslår blir ett nej, det har vi ändå redan gjort – det är så jäkla dyrt nuförtiden, gnäller han kanske.

8. Sporten. Sporten. Sporten...

Han kan inte slita sig från sportkanalerna, mer nu än någonsin! Skillnaden är att nu gäller det all sport. Inte bara fotboll och ishockey.

9. Mycket minnen poppar upp med "pojkarna"

Det snackas allt mer och mer om den förgångna ungdomstid och alla hyss han och "pojkarna" brukade hitta på. Lägg märke till att han säger just pojkarna- som nu är i samma ålder!

10. Han stånkar när han reser sig

Eller, inte bara när han reser sig. Han stånkar för f*n hela tiden.

Nu när du vet att din man har gått och blivit gubbe kan ni ändras tillsammans. Lycka till <3