18 anledningar till varför folk slutar vilja ha sex med sin partner

NEJ TACK. Ödelagt sexliv, en partner som helt enkelt inte vill längre – eller kanske en gemensamt dalande lust. Vad var det som fick folk att tappa lusten? Här delar läsarna med sig.

Det finns många anledningar till varför lusten sviker.
Det finns många anledningar till varför lusten sviker.

Många är överens om att sex är en viktig beståndsdel i en relation. Inte minst menar många att sex är viktigt för oss som individer: vi blir piggare och gladare, helt enkelt. Men om sex nu är så bra, varför är det så svårt att få till i en längre relation?

I tråden "Vad gjorde att du tappade intresse för sex med din partner?" delar folk med sig av sina erfarenheter – och vi plockade ut hela arton anledningar som fick sammanfatta det samlade budskapet i trådsvaren.

Därför tappade vi sexlusten

1.

"Han blev tunnhårig och blev lite rundare om magen"

2.

"Min fru saknade experimentlusta"

3.

"Några år med småbarn"

4.

"Klimakteriet"

5.

"I mitt fall var det att han lät mig göra allt i hushållet och ständigt klagade på typ allt. Sen var han dessutom inte så renlig och brydde sig inte alls om sitt utseende. Så skönt att jag inte är ihop med karln längre."

6.

"Pressen på sex gjorde att lusten avtog"

7.

"Kärlek som avtog"

8.

"Jag fick aldrig orgasm"

9.

"Efter jobbet var det jag som styrde upp med hem, barn och planering. Han hittade alltid ursäkter. Jag var så trött, orkade inte alls med sex när kvällen kom."

10.

"Jag tappade lusten när hon aldrig ville."

11.

"Vardagen som tråkade ut"

12.

"Tråkigt och enformigt sex"

13.

"Hans njutning var alltid överordnad"

14.

"Han blev för gubbig"

15.

"Han var otrogen"

16.

"Har haft svårt att ligga med min tjej sedan hon födde vår son. På sätt och vis var det självklart att vara med henne i förlossningsrummet, men vad jag såg har fått mig totalt avtänd"

17.

"Blev Kär i en annan"

18.

"Stress"