Camilla Läckberg hyllas efter sommarpratet: "Så innerligt tacksam"

Camilla Läckberg hyllas efter att hennes sommarprat, som handlar om författarens självförakt, sändes i Sveriges Radio P1.

Camilla Läckberg hyllas efter sitt sommarprat.

Camilla Läckberg, 48, är författaren som inte bara är en av de största i Sverige, utan som även blivit känd över hela världen till följd av sina populära deckarböcker.

Nyligen sändes författarens sommarprat i P1 – ett sommarprat som hyllats till skyarna.

Berättar om sin livslånga kamp

Sommarpratet handlar om författarens livslånga strävan efter ett ouppnåeligt kroppsideal, och i programmet går hon igenom hur hon tänkt, känt och hur hon vill tänka om sin kropp framöver – bortom alla demoner och onda tankar.

– Jag hoppas mot alla odds att min döttrar, våra döttrar, ska få växa upp med bättre prioriteringar, säger hon i programmet och tillägger avslutningsvis:

– Men det börjar med oss. Att vi slutar kommentera andra människors kroppar. Att vi hyllar olika kroppsformer. Att vi lär oss sluta jaga ouppnåeliga ideal. Att vi som kvinnor lär oss älska oss, precis som vi är

Camilla Läckberg hyllas efter sommarpratet

Efter att Camilla Läckbergs sommarprat sändes under söndagen har hyllningarna och många kommenterar om att folk känner igen sig strömmat in på författarens Instagram.

"Jag är HELT överväldigad av er respons på mitt Sommarprat! TACK! Över 2400 kommentarer och min inbox med DM har exploderat! Jag kan inte svara er individuellt, men jag har läst ALLA era meddelanden, och jag är så innerligt tacksam för er kärlek, era tårar och era egna personliga berättelser. Tack!", skriver Läckberg i ett inlägg som hon publicerade på Instagram dagen efter programsläppet.

Några av de många kommentarer som finns under inlägget lyder:

"Snälla rara Camilla, du fick mig att gråta. Kände igen mig i dina ord."

"Tack för ditt fantastiska och ärliga sommarprat"

"TACK för ditt smärtsamt ärliga sommarprat. Så viktigt. Tack för att du fann modet att sätta ord på den kamp som så många kvinnor för mot sina kroppar livet igenom. Dina ord kan vara det som hjälper lyssnare att sluta fred. Med sin egen kropp"

"Precis lyssnat nu, tack snälla för att vågar blotta dig och prata om detta viktiga ämne."

"Ditt sommarprat var fantastiskt"

"Ett fantastiskt och viktigt sommarprat"

"Så starkt och modigt sommarprat!"