Dante Zia om otäcka olyckan: "Nära döden-upplevelse"

Tidigare i år var Dante Zia med om en skidolycka – en olycka han själv beskriver som en nära döden-upplevelse.

Dante Zia berättar om en otäck olycka hon var med om tidigare under året.
Dante Zia berättar om en otäck olycka hon var med om tidigare under året.

Oscar och Dante Zias program "Weekend hos Zia" tuffar vidare och den här veckan bjuder de in Kjell Bergkvist och hans son Leo till familjegården i Italien. Under avsnittet börjar de prata om tatueringar, varpå Dante berättar att han är lite sugen på att tatuera in "Vassi".

Dante Zia i otäck olycka

Ett kort tag innan programmet spelades in ska Dante Zia nämligen ha ramlat ner från ett berg vid namn Vasshichokka. Tack vare den änglavakt han hade under olyckan klarade han sig bra, något han tänker att tatueringen skulle kunna symbolisera.

– Jag gick ut och åkte skidor, ensam i terräng jag inte kände till. Jag for ut över en klippa, men jag landade i snön. Så det gick bra, berättar Dante Zia och menar att det var tur att han inte hamnade på sten.

– Det var helt sinnesjukt. Det kunde verkligen ha gått illa, inflikar Oscar Zia.

"Nära döden-upplevelse"

Efter olyckan ska Dante själv ha ringt 112. Därefter hämtades han med ambulanshelikopter för att senare få vård på sjukhuset i Gällivare. Dante beskriver händelsen som en nära döden-upplevelse och att det hann florera en mängd otäcka tankar under tiden han föll från berget.

– Det är första gången jag är med om en typ nära döden-upplevelse. Jag var i luften och snurrade runt. Då hinner man tänka många tankar.

– Det var mycket ångest efteråt, berättar han i programmet.

Läs mer: Här är allt du vill veta om Dante Zia