Därför lämnade Sandra "Biggest loser" – efter doktor Mikaels hårda ord

"Biggest loser"-deltagaren Sandra Jönsson möttes av kritik från Mikael Sandström, vilket fick henne att packa sin väska och åka hem redan i säsongens andra avsnitt.

"Biggest loser"-deltagaren Sandra Jönsson möttes av kritik från Mikael Sandström, vilket fick henne att packa sin väska och åka hem redan i det andra avsnittet.

Under måndagen sändes det första avsnittet av årets säsong av "Biggest loser", där tolv personer startar sin resa mot en mer hälsosam livsstil. Säsongen inleds med en så kallad invägning, där deltagarna får reda på exakt hur mycket de väger när de inleder sin "Biggest loser"-resa.

Många av deltagarna berättar också att de varit med om olika tragedier genom livet som bidragit till att de idag är överviktiga. Men de erfarenheterna var något som deltagaren Sandra Jönsson, 29, inte alls kände igen sig i.

Mikael Sandströms kritik mot "Biggest loser"-deltagaren

I avsnittet uttrycker hon att hon inte har något sorgligt att berätta, utan att hon är en glad person som tycker att "godis är väldigt gott".

– Jag tar väldigt lätt på det. Jag ser ut som jag gör.

Sandra berättar att hon är peppad på att vara med i programmet och att hon vill vinna, och när den glada tjejen ställer sig på vågen visar den 133,7 kg – något som får doktor Mikael Sandberg, även känd som "soldoktorn", att se rött.

– 133,7 kilo är alldeles, åt helsike för mycket, säger han och tillägger:

– Jag vill föra till det till den glättiga tonen att det börjar bli allvar nu. Din kropp mår inte bra.

Efter soldoktorns ord – Sandra Jönsson lämnar Biggest Loser

De hårda orden från doktor Mikael fick Sandra att känna sig missförstådd och hon väljer därför att lämna tävlingen redan i andra avsnittet.

Veckans avsnitt har fått flera tittare att uttrycka sina åsikter om "Biggest loser" och Mikael Sandströms ord. På programmets Instagram-konto syns kommentarer från tittare som anser att doktor Mikaels inställning inte är rätt.

"Tycker inte Doktor Mikael ska vara så hård . Trycker ju ner en för man är glad nä gillar inte sånt"

"Så otroligt dåligt av läkaren att direkt sänka Sandra! Obehaglig attityd. Jag förstår att Sandra åkte hem.."

Även på doktor Mikaels sociala medier syns tittarkritik:

"Riktigt sorgligt att höra dig i Biggest Loser. När någon inte hatar sin kropp och har ångest över den så är de inte motiverade och undviker problemen. "

Mikael Sandström själv anser att Sandra Jönssons agerande var väntat och att hon troligen inte var redo för en livsstilsförändring.

– Jag tycker man såg ganska tydligt att hon hade det vanliga reaktionssättet man har när man inte är redo för en livsstilsförändring: man flyr, säger doktor Mikael till Aftonbladet där även Sandra uttrycker att hon tycker att han var för hård. Soldoktorn tillägger:

– Men jag blev inte speciellt överraskad. Hade hon inte lämnat i avsnitt två så hade det blivit i nästa motgång.