Dottern om Bruce Willis: "Saknar verkligen pappa"

För en tid sedan drabbades skådespelaren Bruce Willis, känd för sina roller i bland annat "Die Hard", av demens. I ett känslomässigt inlägg på Instagram öppnar hans dotter Rumer Willis upp om familjens svåra tid. 

Bruce Willis har dragit sig tillbaka från skådespeleriet på grund av sin demens.
Bruce Willis har dragit sig tillbaka från skådespeleriet på grund av sin demens.

Bruce Willis, 68, diagnostiserades med frontotemporal demens (FTD) i februari 2023, vilket kom efter en tidigare diagnos av språkstörningen afasi som han fick i mars 2022. Willis, som tidigare varit en framgångsrik skådespelare, var då tvungen att dra sig tillbaka från sin karriär på grund av sitt hälsotillstånd.

Systrarnas saknad: "Saknar verkligen pappa idag"

I ett inlägg på sociala medier har Rumer Willis, Bruce Willis och ex frun Demi Moores äldsta dotter, delat med sig av sina känslor och minnen av sin far. 

"Really missing my papa today", skriver hon i Instagram-inlägget.

Även Bruces yngre dotter, Tallulah, har publicerat bilder på sig själv och sin pappa: 

"Damn, these photos are hitting tonight. Youre my whole damn heart and Im so proud to be your Tallulah Belle Bruce Willis.", skriver hon i ett inlägg där hon visar upp bilder på Bruce. 

Familjens sorg 

Bruce Willis fru, Hemming Willis, har även hon pratat öppen om familjens sorg familjens sorg.

– Det är bara väldigt viktigt för mig att lyfta blicken från sörjandet och sorgen så att jag kan se vad som händer runt omkring oss, sa hon när hon gästade NBC Today show

På frågan om Bruce förstår vad som händer och om han vet om sin egen sjukdom svarade hon tårögt:

– Det är svårt att veta.

Bruce Willis sjukdom: Om diagnosen

FTD är en sällsynt form av demens som orsakas av skadade neuroner i de frontala och temporala loberna i hjärnan. Det kan leda till beteendeproblem, svårigheter med kommunikation och gångsvårigheter.

Läs mer: