Folkkäre kocken Tareq Taylor i surfolycka: "Bröt nacken"

När den populära tv -kocken Tareq Taylor var ute och surfade en sommardag var han med om en surfolycka där han bröt nacken och fick den stelopererad.

Tareq Taylor bröt nacken när han kitesurfade 2019. Trots det gör han entré genom att surfa sig in hos Renée Nyberg i 'Renées brygga'.
Tareq Taylor bröt nacken när han kitesurfade 2019. Trots det gör han entré genom att surfa sig in hos Renée Nyberg i "Renées brygga".

En dag i augusti 2019 var Tareq Taylor ute och kitesurfade på vattnet – ett intresse som han haft i snart 20 år. Men den här surfsessionen slutade inte som de tidigare sessionerna gjort.

Tareq Taylor bröt nacken när han kitesurfade

Mitt under ett hopp fick stjärnkocken en okontrollerad rotation vilket ledde till att Tareq landade på nacken på grunt vatten, något han berättade när han gästade Nyhetsmorgon omkring en månad efter olyckan.

– Jag hade jättetur, sa Tareq Taylor då.

Folkkäre Tareq Taylor stelopererad efter att ha brutit nacken

Idag är den folkkäre kocken stelopererad i nacken och har efter olyckan bestämt sig för att säga ja till fler saker, något han berättar i ett avsnitt av "Renées brygga".

– När jag bröt nacken sa jag till mig själv "om saker kommer i din väg som du vill men inte vågar så får du aldrig säga nej", berättar Taylor och förklarar att hans deltagande i "Masked singer" föddes ur tanken att tacka ja till mer:

– Jag sa ja innan de ens ställde frågan, säger Tareq Taylor i avsnittet.

Men trots olyckan fortsätter den populära kocken att kitesurfa, så även när han gör entré i "Renées brygga".

Avsnittet av Renées brygga sänds linjärt på TV4 klockan 21.00 och kan ses på TV4 Play och Cmore.

Lästips: Tareq Taylors och Sofia Ståhls lyckobesked: "Ny era i vårt gemensamma liv"