Jenny Strömstedts ord om ätstörningen: "Jättesvårt att äta"

När Nyhetsmorgon-programledaren Jenny Strömstedt intervjuar Bianca Ingrosso väljer hon att öppna upp och berättar att hon, precis som Bianca, drabbats av ätstörningar.

I en intervju som Jenny Strömstedt har med Bianca Ingrosso öppnar programledaren upp och berättar att även hon drabbats av ätstörningar, men att hon kan hantera tankarna idag.
I en intervju som Jenny Strömstedt har med Bianca Ingrosso öppnar programledaren upp och berättar att även hon drabbats av ätstörningar, men att hon kan hantera tankarna idag.

Det är i ett inslag i Nyhetsmorgon som programledaren Jenny Strömstedt träffar Bianca Ingrosso för att samtala om den nya talkshowen "Biancas", samt om vad influencern går igenom just nu. Ett av ämnena som avhandlas under intervjun är Biancas ätstörningar – ett ämne som får Jenny Strömstedt att dela med sig av sina egna erfarenheter.

Läs mer: Bianca Ingrosso om att bli mamma: Vill vara den bästa mamman

Jenny Strömstedt öppnar upp om ätstörningen

I inslaget berättar Jenny Strömstedt att hon, precis som Bianca Ingrosso, led av ätstörningar när hon var yngre.

– När jag var yngre hade jag också ätstörningar och tyckte det var... i perioder hade jag jättesvårt att äta, säger Jenny Strömstedt i inslaget.

Trots att Jenny Strömstedt blivit frisk från de ätstörda tankarna hon led av under sin ungdom kan osunda tankar fortfarande komma på besök, berättar hon.

– Jag kan säga såhär att fortfarande, även om jag är över det nu, så varenda gång jag äter så tänker jag ändå på att det är mat och att det kommer påverka mig och att det händer något i min kropp. Nu kan jag hantera det på ett annat sätt.

Ätstörning: Behöver du prata med någon?

Om du lider av en ätstörning kan du få hjälp på flera sätt, bland annat genom olika föreningar som erbjuder hjälp och stöd via telefon, chatt eller mejl.

Om du är under 18 år kan du få hjälp genom att kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup.

Om du är över 18 år kan du få hjälp genom att till exempel kontakta din vårdcentral eller en psykiatrisk mottagning.

Du kan även alltid ringa 1177 för frågor om ätstörningar.

Läs mer här.

Källa: 1177