Nordman om drogmissbruket och framträdandet i Nyhetsmorgon: "Nålar i armar, ben och fötter"

En av musikgrupperna som deltar i årets "Så mycket bättre" är Nordman bestående av Håkan Hemlin och Mats Wester. Nu öppnar duon upp om tuffa tiden kantad av missbruk och berättar om ett specifikt framträdande i TV4.

Till vänster: Musikduon Nordman 1997. När Mats Wester och Håkan Hemlin deltar i 'Så mycket bättre' berättar de om Håkans drogmissbruk.
Till vänster: Musikduon Nordman 1997. När Mats Wester och Håkan Hemlin deltar i "Så mycket bättre" berättar de om Håkans drogmissbruk.

Håkan Hemlin och Mats Wester startade musikgruppen Nordman under mitten av 90-talet och har sedan dess varit aktiva till och från i många år. I år är de aktuella med årets "Så mycket bättre"-säsong där de både tolkar låtar och får sina låtar tolkade av årets deltagare.

Men förutom att stå på scen hinner deltagarna också gå igenom en hel del samtalsämnen, och under lördagens avsnitt tar Håkan Hemlin ton och berättar om sitt drogmissbruk som höll honom i ett järngrepp under många år.

Håkan Hemlins partyknarkande pågick i åtta år

Hemlin förklarar att han började med droger i tidig ålder och att det eskalerade när Nordman slog igenom och han fick tillgång till mer pengar.

– Partyknarket blev varje dag i åtta år. Det var nålar i armar, ben och fötter. Överallt, berättar han och fortsätter:

– Det slutade med att man sov två timmar på fem veckor.

Nordman om "Nyhetsmorgon"-framträdandet 1997

Nordman-duon berättar om ett framträdande som de gjorde i TV4:s "Nyhetsmorgon" 1997. Enligt Mats Wester kom Håkan Hemlin i tid till sändningen, men slank in direkt från en fest – påtagligt påverkad av något.

– Då hade jag nog inte sovit på säkert tre veckor, berättar Hemlin om tv-framträdandet och tillägger:

– Jag mår så jävla dåligt när jag ser det. Jag kan börja gråta nu.

"Trodde aldrig jag skulle se Håkan vid liv"

Uppträdandet var droppen för Mats som gav ett ultimatum till Håkan som gick ut på att han skulle lämna urinprov för att bevisa att han var drogfri. Därefter såg de inte varandra på sju år.

– Jag trodde aldrig att jag skulle se Håkan vid liv efter det här, berättar Mats Wester.

Efter många tuffa år behandlade Håkan Hemlin sitt missbruk och hur framtiden ser ut för Nordman återstår att se.