Sofia Wistam om tuffa tiden: "Avgiftning"

"Helvetesveckor" – det är vad man skulle kunna kalla den period som Sofia Wistam gick igenom när hon deltog i ett program som innebar att hon var tvungen att försöka bli av med sitt beroende.

Sofia Wistam har ett starkt sockerberoende som hon kämpade med när hon medverkade i programmet 'Den stora hälsoresan'.
Sofia Wistam har ett starkt sockerberoende som hon kämpade med när hon medverkade i programmet "Den stora hälsoresan".

Under 2021 medverkade programledaren Sofia Wistam i programmet "Den stora hälsoresan" där ett gäng kända svenskar tar sig an konceptet "16 Weeks Of Hell" – en stor utmaning och en period där deltagarna tar ett rejält tag om både sin träning och sin kost. Varken alkohol eller socker är tillåtet.

Medverkade i 16-veckorsprogram

Wistams mentala och fysiska hälsa förändrades under programmets gång och hennes relation till både mat och träning blev till det bättre.

I sin podcast "Wahlgren och Wistam" har hon tidigare uttryckt att hon efter programmet lyckats hålla en bra balans kring träning och mat – utan att vare sig banta eller överäta.

Sofia Wistam om beroendet

Men vägen dit var inte helt lätt för programledaren. När Sofia Wistam gästar Renée Nyberg i "Renées brygga" berättar hon hur hon känner kring de tuffa 16 veckorna, och det beroende hon, trots 16 veckor av avgiftning, bär med sig än idag.

– Älskar socker, tyvärr, säger Wistam i avsnittet och tillägger att man skulle kunna kalla henne sockerberoende.

Men trots att det var tufft för henne att vara utan socker under inspelningen av "Den stora hälsoresan" uppskattade hon att bli lite avlastad:

– Jag älskade det. För det var lite som en avgiftning. Det är ett beroende, såklart, avslutar Sofia Wistam.