Viktor Frisk fick skador av sitt missbruk: "Kunde inte gå"

Viktor Frisk levde sin barndomsdröm under framgångarna med duon "Samir och Viktor". Men inför duons återförening berättar han nu om baksidan, med missbruk och destruktivitet.

Viktor Frisk berättar om sitt tidigare missbruk.

Viktor Frisk, 28 år, slog igenom som 17-åring med musikduon "Samir och Viktor." Det blev startskottet till en dröm som popstjärna.

– Det var jätteroliga år i början, vid levde popstjärnedrömmen. Vi älskade varje sekund vi fick vara med om, säger Viktor i TV4 Nyhetsmorgon.

Men drömmen hade ett pris. "Samir & Viktor" kunde ha 80 till 100 spelningar per sommar, inklusive medverkan i olika tv-produktioner. Det var svårt att varva ner, han hamnade i ett vakuum, som ledde honom in på ett självdestruktivt spår med missbruk och lustgas. Samtidigt försökte han hela tiden ge sken av att allt var perfekt.

Kulmen var 2019, då han på festivalen Summerburst påträffades med ketamin och åkte fast för ringa narkotikabrott.

– Jag trodde inte att jag skulle bli 27, säger han och faller i gråt.

Varnar unga

Nu missbrukar han inte längre, men av lustgasen har Viktor fått bestående men.

– Det cirkulerar som en känsla i händer och under fötter. Jag fick det när jag tog så mycket lustgas att jag fick B12-brist.

– Jag kunde inte gå. Jag hade ingen balans i flera månader.

Han inser att han kommer få leva med sina men, och varnar unga för lustgas.

– Till alla där ute vill jag säga – hur kul det än är den där minuten så kan det kosta dig livet. Jag kommer få leva med mina men hela livet, säger han.

Mår bättre

Efter att ha jobbat mycket med sig själv och gjort stora livsstilsförändringar mår Viktor i dag mycket bättre, säger han. I dag driver han en kommunikationsbyrå, och han har startat en podd med influeraren Josephine Qvist, som bygger på egna erfarenheter och handlar om personlig utveckling och om att hjälpa andra.

Och om två veckor blir "Samir och Viktor" aktuella igen med en ny låt.

– Nu gör vi det för att det är kul. Det ska inte bli 100 spelningar, men kanske tre.