"Min tjej vill inte ha sex" – Så svarar parterapeuten

Hon är 24 och ihop med en äldre kvinna. I början hade de ofta sex, men nu vill hon inte mer. Läs parterapeutens svar här.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Läsarfråga: "Hon vill inte ha tjat på sig"

Hej! Jag är en 24-årig tjej som är tillsammans med en lite äldre kvinna. Vi har varit tillsammans i två år och vi älskar varandra innerligt. I början så hade vi sex ofta, hon gav mig komplimanger och så vidare, men redan efter ett halvår så avtog allt sådant. Jag började ifrågasätta om hon fortfarande älskade mig, och det var inget snack om saken, och det gör hon fortfarande. Sedan dess har vi haft mindre och mindre sex, just för att hon inte vill eller har lust. Jag har tagit upp detta gång på gång, frågat henne om det är mig det är fel på och så vidare. Det får mig att känna mig så oattraktiv och osexig. Hon säger att det är henne det beror på.

Hon har även sagt att hon inte vill ha så mycket tjat på sig, när det gäller sex. Det känns som att jag hela tiden tar hänsyn till hennes känslor och icke-behov, men jag får inget tillbaka. Hon visar på många andra sätt hur mycket hon älskar mig, och vi har ett jättefint förhållande i övrigt. Jag har funderat ett flertal gånger på att göra slut, men samtidigt älskar jag henne så otroligt mycket. Snälla hjälp!

Svar från parterapeuten:

Hej!

Sex är en viktig ingrediens i ett parförhållande. När en har tappat lusten behöver man gå till botten med det och försöka lösa problemet. Du skriver att din sambo säger att det är henne det beror på. Jag undrar vad hon menar med det. Om ni ska komma till rätta med problemet behöver ni förstå vad det beror på. Är det medicinska eller psykologiska orsaker eller något helt annat. Det är speciellt när något är obegripligt som det blir extra svårt.

I din fråga verkar du fundera över vad hos dig som är fel men din sambo säger att det inte handlar om det. Jag föreslår att ni verkligen utreder orsakerna till hennes uteblivna lust. Din sambo behöver hjälpa dig att klargöra vad det handlar om. Utifrån det kan ni lättare fatta beslut om framtiden.

Hälsningar Gerd Elliot, parterapeut.