Mamma ammar i karusell – fångas på bild: "Vi är alla människor"

När Meredith Barnyak besökte Disney World bestämde hon sig för att amma sin dotter – mitt under en åktur. Det hon inte räknade med var att en det hela fångades på bild, en bild som nu fått uppmärksamhet på sociala medier och skapat diskussion om säkerhet.

Mamman blev fångad på bild.

Meredith Barnyak, besökte nyligen Disney World i Orlando, Florida, med sin familj. Under ett besök på åkturen "Frozen Ever After" blev dottern Poppy rastlös, vilket fick Meredith att inse att hon var hungrig. Meredith beslutade sig då för att amma sin dotter under den lugna åkturen. Det hon inte hade tänkt på var att ett souvenirfotografi skulle tas.

Kusinen delade bilden

Bilden kom senare att uppmärksammas på sociala medier då Merediths kusin Joanna, som driver livsstilssajten "Cup of Jo", publicerade bilden på Instagram med texten: 

"Min kusin @meredithbarnyak är en absolut MAMMA på denna Disney-åktur." 

Blandade reaktioner efter amningsbilden: "Dumt, farligt och oansvarigt"

Bilden drog till sig en mängd blandade reaktioner, där vissa uttryckte sin oro för säkerheten, medan andra uttryckte stöd.

"Förlåt @cupofjo - stort fan av dig men detta är dumt, farligt och oansvarigt."

"Inte för att vara en surpuppa men detta verkar... lite farligt? Överdriver jag spänningen på denna åktur?" 

"YESSS MAMA!!  Mata bebisen närsomhelst, varsomhelst!"

"Vi är alla människor"

Enligt mamma Meredith, som lät sig intervjuas av sajten Today, var åkturen inte så intensiv. Hon beskrev den som en lugn båttur utan säkerhetsbälten. Disney Worlds hemsida bekräftar att åkturen är lämplig för alla åldrar.

I samma intervju uttrycker Meredith att hon är en stark förespråkare för att man ska kunna amma sitt barn på vilket sätt som helst, var som helst:

 – Hon drog bara i min tröja och jag tänkte "okej, det är mörkt ute. Vi är alla människor. Vi kommer alla att njuta av åkturen mycket mer och du kommer att vara lyckligare när du blir matad".

Läs mer: