Så mycket får Irma Lehtosalo i pension – efter stora tv-succén

Irma Lehtosalo blev känd över en natt efter sin medverkan i ”Marko & Irma”. Med kändisskapet kom det även klirr i kassan för 69åringen – nu berättar hon vad hon får ut i pension. 

Irma Lehtosalo talar ut om privatekonomin.

Över en natt 2023 blev Irma Lehtosalo, 69, en folkkär tv-profil. Det var genom tv-serien "Marko och Irma", där tittarna bland annat fått följa artisten Marko "Markoolio" Lehtosalos, 49, resa att bygga ett hus till sin mamma Irma, som uppmärksamheten kring duon blev enorm. Första säsongen kretsade kring byggandet av Irmas boendehus medan i säsong två var det mer fokus på att färdigställa trädgården. 

Det var specifikt Irma som fångade tittarnas hjärtan med sin härliga personlighet och roliga, lite knäppa uttryck. På sociala medier har kärleken till Irma strömmat in och hon har bland annat visat upp fanbrev hon fått hem efter sin medverkan på tv. Hon har även fått ett ofantligt stöd efter att hon öppet och ärligt delat med sig av sina tidigare missbruksproblem och den tuffa tiden under barnens uppväxt. 

Irma och Marko 2023.

Irma Lehtosalo bryter ihop – känslosamma stunden med Marko

I det allra sista avsnittet av säsong 2 bjuder Irma hem hela sin familj för att visa upp vad hon och Marko åstadkommit med huset. Det blir känsligt för Irma som vill tacka sin son för allt han gjort för henne. 

– Jag är så nöjd. Allt som har hänt nu. Men jag har varit lite elak mot dig. Jag säger ”håll käften” och såna saker ibland och jag menar det inte. Jag är så tacksam och rörd, för bastun och huset, säger Irma och torkar bort tårar från ögonen. 

Vidare berättar Irma hur viktigt det är för henne att Marko förstår hur tacksam hon är. 

– Utan honom hade det aldrig blivit så här. Jag är så glad att alla mina barn har förlåtit mig. Man kan börja om, jag kan försöka vara den mamman de behövde när de var små. 

Och Marko menar att han förstår hur mycket hans hjälp betytt för sin mamma. 

– Vi pratar inte supermycket känslor. Men jag förstår hur tacksam hon är, säger Marko i synk. 

Irma med sina barnbarn 2023.

Så mycket får Irma Lehtosalo ut i pension

Innan Marko bestämde sig för att göra ett tv-program med sin mamma som förde med sig ett kändisskap, har Irma arbetat inom äldrevården och som städare. Yrken som inte är kända för att vara högavlönade. 

Till Aftonbladet kunde Irma nyligen berätta hur mycket hon får ut i pension. 

– Pengar kommer och pengar går. Det är inte billigt att bo i hus med värme, vatten och avlopp. Men jag har lite mer pengar nu och kan köpa saker till barnbarnen och det känns viktigt. Jag får bara lite över 9 000 kronor i pension, säger hon till tidningen.

Irma och Marko vann en Kristall för säsong 1 av ”Marko & Irma”

Irma Lehtosalos miljonbolag 

Men kändisskapet har kommit med en hel del ekonomiska fördelar för Irma som fått kämpa just på den fronten. 

Irma Lehtosalo är involverad i bolaget Färjholmen Holding AB. Enligt Alla Bolag inkluderas följande varumärken i bolaget: "Bävling", "Irma Lehtosalo", "Marko och Irma" och "Markoolio". Bolaget har som syfte att bedriva artistverksamhet, produktion av musik och underhållning samt konsultation inom artist- och underhållningsbranschen och därmed förenlig verksamhet. 

Under 2023 omsatte bolaget 8 446 000 kronor. Tillgångarna låg på 13 015 000 kronor det året.