• Catti

    Roliga händelser under förlossning del 5

    En fortsätningstråd om roliga händelser under förlossningen. Citerat från första trådstartaren:

    //xxmeyaxx :

    Det finns nog många kvinnor som oroar sig för sin förlossning och jag tänkte att vi kunde släppa lite på den nervösa linan. Det kan hända mycket roligt under en förlossning och DÄRFÖR vill jag att i denna tråd - så ska man skriva ner roliga händelser under eran förlossning! Något som ni skrattar åt idag.

    Kom igen nu, tjejer! //Slutcitat
    De gamla trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m8704943.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m10749993.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m14175508.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-07 19:21:06:
    familjeliv.se/Forum-2-13/m17239985.html

  • Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5
  • Anna S

    Min förlossning blev nåt helt annat än vad jag väntat mig. Eftersom det var mitt första barn trodde jag att jag skulle gå över tiden och att det skulle ta lång tid. Helt fel! Två veckor för tidigt och på fyra timmar, totalt. Man kan säga att jag var chockad. Jag hade en lång lista på allt jag skulle göra, bada osv. Inget hanns med inte ens lustgas! Så när BM sa du har fått en fin liten pojke så sa jag NEJ. Jo sa BM och min man. Nej sa jag. Jo se själv sa dom. OK sa jag (trodde från pluset på en tjej). Sen var jag bra nöjd med min lille Melker och med mig själv. Jag som knappt klarade blodproven på MVC födde helt utan smärtlindring!

    Kan tilläggas att när jag skulle ta blodprov på MVC i tisdags fick min man följa med och hålla handen!

  • Troll1
    FörvånadJösses, det var snabba förlossningar!
    Har BF 15/6 och bääävar just nu......
    Sladdis igen...
  • Jolie

    en lite rolig grej hände oss efter själva förlossningen.

    jag hade haft barnmorskestudenter med i alla arbetslag under min förlossning (hann avverka 3 st...) och den sista studenten kom in i vårt rum ett tag efter att vår dotter fötts och frågade om han kunde ställa en fråga. javisst sa vi och då tänker man att han ska fråga typ hur det har känts och så där.men då säger han till min man:
    "jag måste bara få fråga var du har köpt dina jeans?! de är såå snygga!!" han var verkligen helt allvarlig och vi fick verkligen anstränga oss för att inte skratta! det var roligt.

  • Troll1
    Jolie skrev 2007-05-24 13:16:22 följande:
    en lite rolig grej hände oss efter själva förlossningen. jag hade haft barnmorskestudenter med i alla arbetslag under min förlossning (hann avverka 3 st...) och den sista studenten kom in i vårt rum ett tag efter att vår dotter fötts och frågade om han kunde ställa en fråga. javisst sa vi och då tänker man att han ska fråga typ hur det har känts och så där.men då säger han till min man: "jag måste bara få fråga var du har köpt dina jeans?! de är såå snygga!!" han var verkligen helt allvarlig och vi fick verkligen anstränga oss för att inte skratta! det var roligt.
    !!!
    Sladdis igen...
  • Vos

    För oss hände en rolig grej innan vi åkte in till bb. Vattnet gick kl 5 på morgonen och värkarna kom inte igång, så vi la oss i sängen igen för att sova..... säkert
    Klockan sex satte min man sig upp i sängen och sa att nej här kan inte jag ligga längre. Då gick han upp, ut i förrådet och hämtade in spjälsängen som vi inte hade skruvat ihop ännu. Så där ställde han sig och skruvade och jag bäddade i bebisens säng.

    När vi kom in till bb så kom det inte igång. De tyckte vi skulle åka hem och komma tillbaka, jag vägrade åka hem men mannen sa att vi kan ju åka och käka nåt. Så det gjorde vi - Mc´donalds i bilen
    Sen åkte vi till Biltema för han skulle handla nåt där. Så jag gick med värkar och han handlade bilgrejor.

    Vi har många gånger undrat vad vi syssslade med egentligen

  • Sunshine81

    Åh Va roliga alla berättelser är.
    Måste berätta om lite roliga saker som hände mig, har fått berättat mycket av det från min sambo

    Låg på sjukhuset 3veckor innan för HF och blev igångsatt.
    Kom ner på förlossning mitt inatten. Min sambo kom springandes i korridoren precis när jag kommit ner.
    In i rummet kommer en liiiiiiiiiten tant på 1,50 och daskar mig på låret och säger ? Nu är det dags för lite morfin så du kan få sova lite? Ehmmm ja tack svarade jag och flög in i drömmarnas värld.

    Under förlossningen började mitt BT stiga lavinartat så läkaren kom in och la en sugklocka.
    När jag ligger där och tar i häver sig plötsligt BM upp på min mage och ska trycka ut bebisen samtidigt som läkaren drar. Det gör så j-vla och så jag slår till henne i huvudet med lustgasmasken och skriker ? Är du dum eller, jag skiter juh ner mig om du gör så?
    Sambon höll på att dö av skratt.
    När de sista krystvärkarna kommer säger jag åt läkaren att dra ut ungen. Han lovar mig att det är ?bara? 4-5 krystvärkar kvar. ?Ja om det är fler så kommer jag föra tusen nålar på dig, så ska du få känna va skönt det är? Läkaren tittade frågande på sambon. Sambon förklarar snällt vad det är.
    Men som han sa så var min lille prins ute på 4 krystvärkar.

    Det var jobbigt att föda, men jag vill göra om det för häftigare upplevelse har jag inte varit med om.

  • solange

    En bekant till mig fick tvillingar vid sin första förlossning. Vattnet gick mitt i natten och de fick panik, kastade sig i bilen och åkte till förlossningen omedelbart. Hon tog sig inte ens tid att klä på sig så hon åkte i blött nattlinne och med filt virad om sig. Väl framme kunde hon inte ta sig ur bilen igen. Maken försökte dra ut henne men utan att lyckas. Till slut kröp han in i förarsätet och lyckades knuffa ut henne bakifrån.

    När de äntligen lyckades ta sig in på avdelningen möttes de av en MYCKET bekymrad man som stirrade på min bekant och frågade med gråt i rösten: Men när ska jag äta mina smörgåsar?

Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5